SDP u Živinicama
0

"Samo glas za SDP vodi promjenama stanja u zemlji"

Sarajevo-x.com
SDP-ova kampanja "Država za čovjeka“ nastavljena je danas u Živinicama. Pred dvije i po hiljade građana predstavljeni su kandidati za kantonalni, federalni i državni parlament. Okupljenima su se, između ostalih obratili predsjednik i potpredsjednik SDP-a dr. Zlatko Lagumdžija i Željko Komšić, navodi se u saopćenju stranke.

Lagumdžija je građane pozvao da se pridruže SDP-u u donošenju promjena za Bosnu i Hercegovinu.

"Postoji samo jedan način da se promijene stvari u zemlji, a to je podrškom SDP-u. Sve drugo je glas za još jednu četverogodišnju agoniju i nastavak stanja u kojem se zemlja nalazi. Trećeg oktobra vi odlučujete da li želite još četiri ovakve godine ili želite promjene. Ako želite da zemlja nastavi ići u pogrešnom smjeru, poklonite povjerenje ovoj vlasti. Ako želite promjene, imate samo jedan izbor: SDP!“, naglasio je on. Komšić je građane pozvao da glasajući za SDP daju Bosni i Hercegovini istorijsku priliku da napravi novi početak.

"Samo glas za SDP je glas za promjene. Dajući glas SDP-u postanite dio promjena za Bosnu i Hercegovinu. Glas za bilo koga drugog je glas u prilog ovoj vlasti i glas za još četiri ovakve godine“, izjavio je Komšić.