Lagumdžija u Konjicu
0

FOTO / "Samo zaposlena država je ujedinjena država"

Sarajevo-x.com
Foto: Nino Maričić
Foto: Nino Maričić
SDP-ova kampanja "Država za čovjeka" nastavljena je danas u Konjicu. Pred oko tri hiljade građana predstavljeni su kandidati za kantonalni, federalni i državni parlament. Okupljenima su se, između ostalih, obratili predsjednik i potpredsjednik SDP-a dr. Zlatko Lagumdžija i Željko Komšić.

Lagumdžija je u svom govoru pozvao građane da se, glasajući za SDP pridruže pokretu koji želi zaposliti i ujediniti državu Bosnu i Hercegovinu.

"Nezaposlena država je slaba i razjedinjena i to je država kakvu ova vlast želi, jer podjele vode samo u dublju bijedu i još više nezaposlenosti i siromaštva. Zaposlena država je država koja je u stanju osigurati svoje jedinstvo. SDP želi Bosnu i Hercegovinu poslati na posao i ujediniti je u prosperitetu za sve građane naše zemlje i zato vas pozivamo da se ujedinimo oko SDP-a u ratu protiv nezaposlenosti", rekao je Lagumdžija.

Komšić je građanima rekao da trećeg oktobra izaberu između još četiri ovakve godine i gigantskog koraka naprijed koji SDP hoće da napravi zajedno s narodom Bosne i Hercegovine.

"SDP narodu nudi da svi zajedno napravimo gigantski korak naprijed i jedina smo politička partija koja ovu zemlju može pokrenuti i povesti u pravom smjeru. Vladajuća koalicija nakon još četiri ukradene godine nas želi zadržati u mjestu, jer ovakva država radi samo za njih. SDP je pokret koji će osigurati državu koja radi za svakog, za sve ljude ove zemlje", naglasio je on, istaknuto je iz Ureda za informisanje SDP-a.