Komšić u Mostaru
0

FOTO / "Podržite SDP u ujedinjenju Mostara i cijele BiH"

Sarajevo-x.com
SDP-ova kampanja "Država za čovjeka" nastavljena je u Mostaru. Pred dvije hiljade građana predstavljeni su kandidati za kantonalni, federalni i državni parlament. Okupljenima su se, između ostalih, obratili predsjednik i potpredsjednik SDP-a dr. Zlatko Lagumdžija i Željko Komšić.

Komšić je u svom obraćanju pozvao građane da se glasajući za SDP pridruže pokretu za prevazilaženje podjela i ujedinjenje Bosne i Hercegovine.

"SDP neće iznevjeriti ovaj narod. Mi nudimo državu po mjeri svakog čovjeka cijelom narodu ove zemlje i radićemo i za one građane Bosne i Hercegovine koji neće glasati za nas i nećemo ih iznevjeriti, jer nudimo državu koja će raditi za narod i za običnog čovjeka ove zemlje. I ujedinićemo i ovaj grad kao što ćemo ujediniti i cijelu državu, jer mi više nismo samo partija, nego pokret za ujedinjenje ove zemlje", rekao je Komšić.

Lagumdžija je u građanima poručio da trećeg oktobra oni donose sud o protekle četiri godine.

"Izbor je vrlo jasan: između vlasti koja je ispunila pet posto predizbornih obećanja i još četiri godine vođenja zemlje u pogrešnom smjeru na jednoj strani i SDP-a koji želi da ujedini i zaposli ovu zemlju, na drugoj. To je jedina podjela u ovoj zemlji: na jednoj strani smo mi koji narodu nudimo napredak, na drugoj su svi oni koji nas već petanest godina vode u podjele, nezaposlenost i siromaštvo", podcrtao je on, navodi se u saopćenju za javnost iz SDP-a BiH.