Komšić u Goraždu
0

FOTO / "SDP je jedina šansa za BiH"

Sarajevo-x.com
SDP-ova kampanja "Država za čovjeka" nastavljena je u Goraždu. Pred oko tri i po hiljade okupljenih centru grada predstavljeni su kandidati za kantonalni, entitetski i državni parlament. Okupljenim građanima govorili su, između ostalih, predsjednik i potpredsjednik SDP-a dr. Zlatko Lagumdžija i Željko Komšić.

Komšić je u svom govoru pozvao građane da glasajući za SDP daju svoj glas za ujedinjenu, zaposlenu i pravednu Bosnu i Hercegovinu.

"SDP je jedina šansa za ovu zemlju, jedina snaga dovoljno velika da zemlja pokrene u pravom smjeru. Dosad smo tokom ove kampanje prešli šest i po hiljada kilometara i u posjeti brojnim gradovima sam vidio da je narod to prepoznao i da je uz podršku građana SDP postao pokret protiv podjela, nezaposlenosti, siromaštva i nepravde", rekao je on.

Lagumdžija je građane pozvao da trećeg oktobra izaberu između još četiri godine kakve su iza nas i pokretanja zemlje u pravom smjeru.
"Glas za SDP je glas za državu koja može osigurati svoje jedinstvo, poslati čovjeka i Bosnu i Hercegovinu na posao, krenuti u bespoštednu borbu protiv siromaštva i prevazići podjele od kojih u protekle četiri godine jedino obični čovjek u ovoj zemlji nije imao koristi", naglasio je on, navodi se u saopćenju za javnost Ureda za informisanje SDP-a.