Ništa od rekonstrukcije?
24

SDP će i dalje podržavati aktuelnu Vladu USK: Naša stranka iznosi neistine

M. N.
Kantonalni odbor SDP-a Unsko-sanskog kantona poručio je kako će i dalje podržavati aktuelni saziv Vlade USK na čelu s premijerom Mustafom Ružnićem te su pružili podršku svom ministru poljoprivrede Sulejmanu Kulenoviću kojeg je zastupnica Vildana Alibegović (Naša stranka) prijavila zbog prijetnji.
U aktuelnom sazivu Vlade USK SDP ima tri ministra koji drže resore finansija, zdravstva i poljoprivrede. Kategorički su odbacili, kako kažu, dezinformacije da njihovi ljudi učestvuju u stvarima koje su nezakonite, ističući da svi rade predano i transparentno.

"Ministar Kulenović vrlo odgovorno shvata svoju ulogu i obavlja dužnost ministra, ali samo zato što je radio svoj posao transparentno i stručno i u skladu s važećim zakonskim procedurama, postao je meta interno povezanih pojedinaca i grupa koje vode bjesomučnu medijsku kampanju s ciljem ostvarenja vlastitih interesa, iako su njihovi zahtjevi nezakoniti. Zbog postignutih rezultata i odgovornosti u radu, KO SDP daje punu podršku radu naših ministara i smatramo da Vlada u sadašnjem formatu s premijerom Ružnićem zaslužuje daljnju podršku", rekao je predsjednik Kantonalnog odbora ove stranke u Krajini Hajrudin Havić.

Ovo bi moglo značiti da se SDP neće odazvati Pomaku koji je pozvao sve stranke na saradnju i formiranje nove većine. Za sada su čelnici Pomaka potpisali sporazum jedino sa SDA, dok ih je SBB odbio.

Kazali su kako je zastupnica Naše stranke Senada Alibabić iznijela neistine.

"Razočaravajuće mi je zvučalo što se zastupnica Alibabić stavila na stranu onih koji mi svakodnevno upućuju uvrede i prijetnje zbog čega trpimo ja i moja porodica, da se prije toga nije referisala, niti uputila o čemu se radi. Tvrdnje koje su iznesene ne odgovaraju istini, nisam izrekao prijetnju o kojoj je bilo govora. Radilo se o običnoj frazi bez stvarnog značenja. Nemam nikakve loše namjere prema zastupnici, imali smo fantastičnu saradnju i zato me je to posebno iznenadilo i pogodilo", rekao je ministar Kulenović.

Dodao je kako je informisan da je pokrenuta istraga o ovom slučaju te da ga ne smije dalje komentirati.