BiH
0

SDA u Trebinju: Snaga pomirenja, ekonomije i održivog razvoja

Klix.ba
Stranka demokratske akcije (SDA) brine i brinut će o Bošnjacima u Republici Srpskoj, poručeno je na tribini u Trebinju. Nosilac liste za Općinsko vijeće SDA Trebinje Ervin Pobrić istakao je da će se zajedno s kolegama boriti za rješavanje otvorenih pitanja u vezi sa sadašnjošću i budućnošću lokalne zajednice.

Kao strateški interes stranke Pobrić ističe stvaranje uvjeta i stimuliranje ekonomski održivog povratka prognanika i raseljenih lica.

"Dovođenje stranih i domaćih investitora u cilju poboljšanja poslovne klime i smanjenja stope nezaposlenosti u našem gradu,podstaći će mlade na povratak. Samim tim, moći ćemo raditi na afirmaciji malih i srednjih preduzeća, pružiti socijalnu sigurnost ugroženim kategorijama stanovništva te zaštititi njihove nacionalne i vjerske interese“, rekao je Pobrić.

Adil Osmanović, potpredsjednik SDA, istakao je da na povratak treba gledati kao na ekonomsko pitanje.

"Mi smo napravili program od 14 miliona KM koji bi, na određeni način, predstavljao grant sredstva za one privredne subjekte koji žele kredite i daju prednost pri zapošljavanju povratničkoj populaciji“, poručio je Osmanović.

Sve dokazuje, rekao je Ibrahim Kujan, član SDA, da je ovo stranka pomirenja među narodima, povratnicima; snaga povratka, ekonomije i održivog razvoja.