Tokom proteklog vikenda
18

Oko 200 hiljada članova i simpatizera na skupovima SDA

Klix.ba
Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović
"Jedina prava snaga BiH je u snažnoj Stranci demokratske akcije koja zna odrediti prioritete i zna kako dalje", poručeno je sa više od 40 predizbornih skupova održanih tokom proteklog vikenda širom BiH.

"Moramo osigurati stabilnost i sigurnost, privući investitore i kapital, otvoriti nova radna mjesta, da mladi ljudi kada ujutro ustanu znaju šta ih tog dana čeka, da to više nije beznađe", poručio je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva SDA na predizbornom skupu u Bugojnu.

Za ove lokalne izbore prijavljeno je 30 hiljada kandidata. Mnogi od njih ponašaju se kao da su na "političkoj pijaci" plasirajući istrošene priče i prazne parole, sve u cilju skretanja pažnje sa sebe i svojih pogrešaka.

"Bošnjaci su dobar narod, strpljiv, hrabar i sa jednom velikom manom – ne znaju reći NE. E pa došlo je i za to vrijeme. Došlo je vrijeme da se kaže NE podjeli BiH, NE trećem entitetu, NE uvođenju strateških partnera pojedinaca koji hoće da unište blaga naše zemlje koja pripadaju našoj djeci i unucima!", naglasio je Izetbegović.

Oko 200 hiljada članova i simpatizera bilo je prisutno na ovim skupovima, sa kojih je jasno poručeno da treba iskoristiti Istok i Zapad koji su spremni pomoći Bosni i Hercegovini da izađe iz kolotečine i snažno krene ka prosperitetu i EU.