|

SDA: Što prije imenovati Predstavnički dom i mandatara Vijeća ministara

SDA: Što prije imenovati Predstavnički dom i mandatara Vijeća ministara
0
F
FENA
27.11.2014. u 19:43
31
komentara
0

dijeljenja
SDA: Što prije imenovati Predstavnički dom i mandatara Vijeća ministara Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Na sjednici Predsjedništva SDA danas je usvojena informacija o dosadašnjem toku implementacije izbornih rezultata.
Podržan je Sporazum o programskim načelima potpisan od SDA, DF-a i Koalicije stranaka predvođenih HDZ-om BiH, koji sa sporazumom koji je ranije potpisan sa Savezom za promjene iz RS-a predstavlja osnov za uspostavu vlasti na svim nivoima u BiH, saopćeno je iz SDA.

SDA zahtijeva da se odmah zakaže konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma PSBiH i izabere rukovodstvo Doma, a da Predsjedništvo BiH otpočne proces imenovanja mandatara za sastav Vijeća ministara BiH.

Za ovaj proces, kako se navodi u saopćenju, ispunjeni su svi uvjeti i nema razloga za bilo kakva odlaganja. Predsjedništvo SDA traži i od kantonalnih skupština da se ubrza proces implementacije i izaberu delegati za Dom naroda Parlamenta FBiH, kako bi se što prije uspostavila vlast na nivou Federacije.

Kantonalne skupštine, također, bez odlaganja, trebaju obaviti proces imenovanja kantonalnih vlada. Zadužena je Kadrovska komisija Stranke da pripremi prijedloge potrebnih kadrovskih rješenja kako bi Stranka uspješno vodila proces implementacije.

Za predsjednika Kadrovske komisije,umjesto Salke Selmana koji je podnio ostavku, imenovan je potpredsjednik SDA Asim Sarajlić, kaže se u saopćenju SDA.
Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...