{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA će u ponedjeljak predložiti preostale kandidate za Vladu FBiH

F
FENA
14.3.2015. u 12:57
6
15
SDA će u ponedjeljak predložiti preostale kandidate za Vladu FBiH
6
SDA će u ponedjeljak predložiti preostale kandidate za Vladu FBiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Stranka demokratske akcije (SDA) predložit će u ponedjeljak kandidate za preostale resore u budućoj Vladi Federacije BiH za koje to nije učinila jučer na sjednicama stranačkih tijela - Kadrovske komisije i Predsjedništva.
To su resori poduzetništva i obrta te obrazovanja, kao i boračkih pitanja u kojem će kadrovsko pozicioniranje izvršiti zajedno s Demokratskom frontom (DF) kao jednim od dva koaliciona partnera.

Član Predsjedništva SDA Safet Softić je za Fenu danas kazao da je zamjenik predsjednika stranke Bakir Izetbegović ovlašćen da tokom vikenda obavi konsultacije s kantonalnim i regionalnim odborima SDA kako bi na osnovu njihovih prijedloga, do ponedjeljka, uz asistanciju stranačke kadrovske komisije, mogli biti određeni kandidati i u ovim oblastima. Oni treba da budu predloženi iz hercegovačkog, tuzlanskog i zeničkog područja.

Za razliku od tih resora, SDA je jučer na sjednici svog predsjedništva u Sarajevu potvrdila imena ministarskih kandidata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, gdje je predložila Šemusudina Dedića, zatim za resor izbjeglica i raseljenih lica u kojem je kandidat Edin Ramić, kao i za unutrašnje poslove FBiH, za koji je kandidirala Aljošu Čamparu.

SDA je jučer saopćila također imena njenih kandidata za državni nivo izvršne vlasti, odnosno za postizborni saziv Vijeća ministara BiH.

Za ministricu ljudskih prava je predložila Semihu Borovac, a za ministra civilnih poslova Adila Osmanovića.

Za zamjenika ministra pravde BiH SDA je kandidirala Nezira Pivića iz Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) te Mirsada Žugu iz Goražda za zamjenika ministra finansija BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: