Komentari (170)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Smit je otvoreni igrač HDZa. Izmjenama je trebao reducirati ovlasti doma naroda i napraviti iskorak prema demokratskom društvu. Sve što je uradio je suprotno tome.
Cuj koliko ih sad sjedi... Svi. Citav HNS.
80-85% Bošnjaka u FBiH je sveo na 28,75% glasa u Domu Naroda.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Celo nemoj glumiti pametnjakovica. Svima je jasno kome ti pogodujes i ciji si igrac.
Schmidt - yhebbo to HDZ familiju a ti njihovu, pa tako ukrug dok ne razumiješ argumente zašto si HDZ igrač. Lažljivo krme.
Schmidt je napravio da je Dom Naroda višestruko važniji nego parlament FBiH, a u Domu Naroda, Bošnjaci čine samo 28,75% glasa, Hrvati 28,75 (a ima ih 15-18%, Srbi 28,75% a ima ih 3% i Ostali 13,75% a ima ih 4%. Čija su politička prava uskraćena?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ovi patuljci su zaista zli.
Ocekujem da Smitler, rasista i ljubitelj UZP i po kantonima svojim nametanjem udovolji hdz-u i krscanskim modelom donosenja zakona. Najjadnije sto sad imamo vlast isto kao sto je i Smitler blisku UZP-u i sto su vec od Plenkovica dobili izborni zakon koji je zasnovan na krscanskim osnovama. Upravo je to cilj da se Bosnjacki narod razbije iseljavanjem sirom svijeta iz jedine im drzave te sad tek ide bjezanje iz ove drzave.
E Shmite da si valjao ne bi nas zapao.Hebo te onaj ko te dovede.Hebao ti Covic zenu i kceri
Klošar i potomak nacista. Fuj.
"a ovdje je bitan put u Evropskoj uniji" - Produbljivanjem plemenskih podjela i ignoriranjem gradjanskog drustva i ustrojstva??? Polozaj Hrvata i Bosnjaka u RS-u je gori nego Afrikanaca u SAR. Zar Visokog Evropskog Predstavnika nimalo ne antcivilizacijska i antievropska rjesenja koja tamo pstoje. Zar je zaista samo prioritet Srbiju odvojiti od Rusije koja je neprijatelj EU, a boli vas briga za tamo neke muslimane??!!!
Zar Visokog Evropskog Predstavnika nimalo NE TANGIRAJU antcivilizacijska i antievropska rjesenja koja tamo postoje.
Nisi ti svjestan sta si uradio, ti ćeš izazvati svjetski rat a Njemacku i njen narod zaviti u crnopolitiku koju ti i tvoji prethodnici sem Esdauna pokušavate oživjeti je UBIJENA 9 MAJA 1945
Nije problem šmit..problem je što mi nemamo jednog dodika da mu kontrira...sve same 3,14čkice i uvlakači
A ignorišu li te bošnjački članovi? Nebitni su jel? Nebitni su predstavnici većinskog naroda jel? Treba se pitati 7%?
Ovaj dvolicnjak se moze jedino mjeriti sa Covicem. Vrlo srodne duse.
Samo jedno konkretno pitanje treba postaviti ovom fašisti. Da li je on VP za cijelu BiH ili samo za federaciju ?
može se desiti da hdz ima 13 delegata i onda će morati dijeliti vlast pa makar mu jedan falio,a u bošnjačkom korpusu uvijek će biti 12:11 ili kao sad,tj za 14 će uvijek trebati koalicija
Kako ne razumijete, kad kaže građani, misli na Hrvate. Bošnjaci tu, eto, imaju pravo da žive.
Al pisha po narodu...
"Dodaje, također, da je u FBiH uvijek situacija "malo komplikovanija" i da se mora unijeti u materiju kako bi došlo do razvoja unutar nje." Naravno, u entitetu rs nije ovako" komplikovano", jer je "materija" pobijena ili protjerana od strane chetnika. Iako je ustavom zagarantovano da su svi jednaki na prostoru cijele BiH, u rs vladaju srbi a dom naroda je ikebana. Sve je povlašteno srbima. I nemaš tamo ništa da radiš, nije komplikovano, jedan čovjek jedan glas.
U entitetu rs procentualno živi isti broj bošnjaka koliko je hdz dobio glasova u entitetu fbih. Nije fokus na brojnosti nego na disbalansu između dva entiteta. Ono što se gura u entitetu fbih, da i u slućaju da jednog naroda bude ispod 10 % da će imati svoj dio vlasti i mogućnost blokada treba uspostaviti i u drugom entitetu za dva naroda, što danas nije slučaj. Ili to, ili dati svima ista prava, bez obzira na ime i prezime i bez mogućnosti korištenja "posebnih" prva!
Sada funkcioniše građanska država i građanska vlast samo gdje su bošnjaci u većini! ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Građani žele da nam se obrati genjac ili još bolje efendija Safet Softić akobogda.