Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svako ko je uradio ovako nesto treba da odgovara, ko god da bio. To se zovu univerzalne vrijednosti, svako dijete i svaka zrtva je jednaka bila ona Bosnjak , Srbin ili Hrvat
Apsolutno! Ko je ovo uradio treba da odgovara pred sudom. Da mi je rođeni brat, neka odgovara!
Za g.vno hakema:- Taj Kliko je sme.će, skoro kao i ti. Ali obojica ce te odgovarati za negiranje zločina, u to ne sumnjaj!!!
Rahmet im dusi , i neka im je laka zemlja . Svi koji su ucestvovali od onog sto upisivao kordinate, do onog sto je ubacio granatu, do onog sto je stisno dugme i onog sto je izustio paljba treba kazniti
116 ubijenih Bošnjaka za Šmita je nebitno! Trojkin šef
Ovakve stvari kao što je ovaj zločin kaljaju časno ime Armije Republike Bosne i Hercegovine. Neka je na sramotu ovim jadovima koji su ovo uradili.
Svaka nevina žrtva treba imati naše poštovanje
Kao neko ko je kao dijete proveo u ratnom Sarajevu, svjedočio pogibiji svojih vršnjaka nemam nikakvu razliku u osjecaju i emociji za jarane iz Sa i kad citam za ovu djecu u Vitezu, isti žal i tuga, a prezir za počinioca ma ko god on bio.
Tragedija, zlo, ludilo, bez opravdanja i smisla. Sta li je razmisljao taj koji je taj projektil ispalio!?
Proklet bio ko je naredio i ti što su ispalili granatu. Lendo, Džaferagić, Mahmuljin, itd...
Ubrzo će i Sejdo Komšić, samo dok "Jubilarni konjak" prestane djelovati. Jebiga, popije se, pa se zaboravi da 8 djece, raskomadanih na igralištu u vrijeme primirja, nije bilo legitimni vojni cilj.
bilo je još ovakvih napada (što ih ja znam u Mostaru), pucanje na katedralu i ubistvo dvije sestre, puca, pucanje iza Mostarke kod trafo stanice i ubistvo dva brata, naravno nesmijem zaobić ni pucanje po Bošnjačkoj djeci na lijevoj strani obale ali eto nisam informiran tj nisam vidio. Zla bilo na sve strane i neponovilo se.
E ovo je ta razlika između Bošnjaka i drugih! Dok Srbi i Hrvati veličaju i negiraju, mi jednostavno kažemo ko god da je naš uradio treba da odgovara i dobije najgoru moguću kaznu. Stvarno mi je žao djece, nema veze koje su vjere. Nadam se da porodice imaju snage da prihvate izvinjenje od mene a vjerujem i od mog naroda.
Ne seri,za razliku od Bošnjaka, Hrvati i Srbi su svi osuđeni!A vi ovaj zločin i sve druge nazivate izolirani slučaj!
Tjesi me samo to sto nisu svi muslimani k.reteni poput tebe!!!!
Lako je pricat neka odgovara ovaj ili onaj da mi je brat rodjeni ali nitko ne odgovara i tako 25 godina. Lafo nepoznati počinitelji otprije poznati policiji i tužiteljstvu. Koga briga za riječi kad akcije nema
Najlosiji visoki predstavnik u historiji,nazalost to su i namirisali razbijaci drzave pa koriste maximalno
Covjek obilazi samo spomen obiljezija stradanja jer je nama samo to i bitno. Bilo gdje da se pojavimo pricamo samo o genocidu i zlocinima koji su pocinjeni na nama. Kao hipnotizirani, bez imalo svjesti ili razumijevanja da ostatak svijeta bas ama bas boli neka stvar za tim sto se desilo nama. Pogotov nakon 30 godina. Da li je to neki PTSD ili smo samo glupi ja ne znam.
Cekaj, pricamo jer imamo negiranje toga, da tebe neko zlostavlja na poslu tuce te svaki dan , ti ne bi pricao. Jos ako taj neko negira, spinuje govori da se sam udaras kako bi se dodvorio okolini kako bi reagovo, Srami se ovog komentara , suzdrzi se bar zbog majki koje su pokopale svoje najmiljije
Ne mozemo gradit bucnost sve dok imamo ljude koji bi sad sve ponovili. Toliko godina nakon rata situacija nam nista bolja nije