{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBK: DF obustavio sve pregovore sa SDA i HDZ-om

Klix.ba
7.3.2015. u 18:09
64
37
SBK: DF obustavio sve pregovore sa SDA i HDZ-om
64
SBK: DF obustavio sve pregovore sa SDA i HDZ-om
Kantonalni odbor Demokratske fronte SBK obustavio je sve daljnje pregovore sa SDA i HDZ-om u vezi sa formiranjem zakonodavne i izvršne vlasti na nivou SBK.
Kao razlog naveli su samoincijativno zakazivanje nastavka konstituirajuće sjednice Skupštine SBK, bez usaglašavanja sa svim političkim subjektima koji participiraju u radu Skupštine SBK , i mimo procedura propisanih poslovnikom o radu iste i Ustavom SBK.

"Prekršen je i sporazum potpisan na inicijativu SDA dana, 3.12.2014.godine, o zajedničkom djelovanju u SBK, a kojim se definišu raspodjele pozicija u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u SBK, između koalicionih partnera, SDA, HDZ i DF. Po ovom sporazumu je izabran delegat u Dom naroda FBiH iz reda bošnjačkog naroda, odnosno SDA, a mjesto zamjenika predsjedavajućeg Skupštine SBK, je trebalo pripasti DF, što nije ispoštovano od strane koalicionih partnera, a što se pokušava zakulisnim radnjama, i privatnim "talovima“ sa drugim političkim opcijama izigrati", navodi se u saopštenju Kantonalnog odbora Demokratske fronte SBK.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: