BiH
23

FOTO / SBiH: U Goraždu se pobjednik već zna

Klix.ba
Sinoć je u Velikoj sali Centra za kulturu u Goraždu održan centralni predizborni skup Stranke za BiH. Skupu, koji je obilježila slavljenička atmosfera, je prisustvovao ogroman broj građana, članova i simpatizera SBiH, navodi se u saopćenju ove stranke.
Pozdravnu riječ uputila je predsjednica Stranke za BiH Goražde Sevda Popović, a nosilac liste SBiH za Općinsko vijeće Općine Goražde Senad Čeljo predstavio je listu kandidata s riječima da su to ljudi koji su itekako sposobni se da svojim znanjem, stručnošću, i hrabrošću suoče sa svim prisutnim problemima i potrebama Goražda i da ih sa uspjehom rješavaju.

"Burnim aplauzom prisutnih dočekano je obraćanje generalnog sekretara Stranke za BiH Salema Halilovića. Halilović je zahvalio je Goraždanima što su 16 godina uz Stranku za BiH i uputio selame, pozdrave i riječi podrške svim kandidatima SBiH u Višegradu, Novom Goraždu, Čajniču i Foči. Osvrćući se na složenu političku situaciju u državi, Halilović je rekao da je glavni generator krize u državi SDP koji je građane BiH katastrofalnom politikom doveo do najteže političke krize, birajući za političke saveznike retrogradnu politiku SNSD-a i njenog lidera Milorada Dodika i stalno mijenjajući političke partnere", navodi se u saopćenju.


Govoreći o Damiru Žugi, kandidatu SBIH za načelnika Goražda, Halilović je rekao da su pet drugih političkih stranaka u Goraždu dale podršku Damiru Žugi i dodao da ova podrška nije data bez razloga, jer su partnerstvo sa Strankom za BiH i sposobnosti Damira Žuge čvrsta garancija da Goražde ima perspektivu.

Gromoglasnim aplauzom pozdravljen je i general Atif Dudaković, član Glavnog odbora Stranke za BiH, koji je dirnut dočekom izjavio da je Goražde bilo i ostalo više od grada heroja, i da je borba Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Goraždu uvijek pokazivala izvanredne rezultate. General Dudaković je rekao da SBiH karakterišu i snaga i akcija, svojstvena njenim i najstarijim i najmlađim članovima, te da je ta akcija itekako potrebna Bosni i Hercegovini.

U svom obraćanju kandidat SBiH za načelnika Općine Goražde Damir Žuga je izrazio zahvalnost i svojoj majci i svim majkama Goražda , istakavši da je njihova zasluga što u svakoj novoj generaciji u Goraždu ima sve više mladih obrazovanih ljudi, što Goražde nema izražen porast kriminala i velike probleme koje uzrokuju droga i alkohol, što je kućni odgoj uticao na stvaranje moralnih, sposobnih i vrijednih ljudi, koji su uvijek od koristi zajednici u kojoj žive i rade.




Osvrćuči se na ponuđeni program rada, Damir Žuga je zahvalio svim političkim strankama čiju je podršku dobio, ističući da će na realizaciji pet programskih prioriteta raditi zajedno. Pozvao je građane Goražde da izađu na izbore i podrže i njega i listu SBiH za Općinsko vijeće Goražde, na kojoj su 16 novih lica u politici, dva magistra nauka i14 visokoobrazovanih mladih ljudi.

Predsjednik SBiH Amer Jerlagić je istakao da je Stranka za BiH u Goraždu solidno sarađivala sa SDA, ali da nikada nije, niti će podržavati prudske i banjalučke ideje, te smatra da će presatati dnevna političarenja "šestorki" i "sedmorki" i biti zamijenjena stvarnim ozbiljnim radom, a Odluka Ustavnog suda BiH kad je u pitanju državna imovina biti poštovana.

Jerlagić je rekao da je SBiH upravo iz Goražda krenula sa rušenjem loše vlasti, jer ako se SBiH ne okreće protiv lošeg, loše će se okrenuti protiv interesa države Bosne i Hercegovine.

Reformisana, kadrovski ojačana i podmlađena SBiH vraća povjerenje građana i svakim danom raste njena politička snaga i uticaj.

Izlaganje predsjednika Stranke za BiH Amera Jerlagića, u više navrata prekidano aplauzima i ovacijama prisutnih, burno je pozdravljeno najavljivanjem pobjede SBiH u Goraždu.

Jerlagić je završio izlaganje, pozdravio Goraždane izbornim sloganom : "Uvijek za BiH, Zauvijek BiH" i poručio : "Pobjednik u Goraždu se već zna!", navodi se u saopćenju ove stranke.