{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Centralni predizborni skup SDA u Goraždu

2.10.2012. u 17:08
0
17
Centralni predizborni skup SDA u Goraždu
0
Centralni predizborni skup SDA u Goraždu
U prepunoj velikoj sali Centra za kulturu Goražde u ponedjeljak 01. oktobra 2012 održan je Centralni predizborni skup OO SDA Goražde na kojem su predstavljenji kandidati SDA za Općinsko vijeće Goražde i zajednički kandidat za načelnika Općine Goražde Damir Žuga, te Izborna Platforma SDA.
Na početku skupa dobrodošlicu prisutnima poželio je predsjednik Općinske organozacije SDA Goražde Adis Halilović. U svom izlaganju predsjednik Halilović je istakao uvjerenje da će SDA pobijediti na izborima 7. oktobra, te je pozvao sve prisutne da izađu na izbore i svoj glas daju Stranci demokratske akcije i zajedničkom kandidatu za načelnika Općine Goražde Žugi.

U svom izlaganju nosilac liste SDA za Općinsko vijeće Goražde Aida Obuća istakla je da SDA ima kvalitetnu listu za Općinsko vijeće koja može donijeti napredak i prosperitet općini Goražde. Obuća je uporedila izbore sa utakmicom u kojoj će SDA sigurno pobijediti. Pozvala je sve prisutne da izađu na izbore i svoj glas daju SDA i kandidatu za načelnika Općine Žugi, te da se na taj način pridruže pobjedničkom timu, navodi se u saopćenju ove stranke.

Podršku kandidatima SDA za Općinsko vijeće i zajedničkom kandidatu za načelnika dao je i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BIH Mustafa Kurtović koji je istako da je to tim koji može donijeti razvoj i prosperitet općini Goražde, te nastaviti tamo gdje je Goražde stalo 2008. Kurtović je pozvao prisutne da ne glasaju za one koji obezvrijeđuju glasove Bošnjaka sa Drine i koji hoće da podijele BIH. Na kraju svog izlaganja delegat Kurtović je najavio kandidata za načelnika Damira Žugu koji je dobio ovacije i aplauze prisutnih građana, stoji u saopćenju.

U svom izlaganju zajednički kandidat za načelnika Damir Žuga je istakao da mu je čast što je kandidat za načelnika ispred probosanskog patriotskog bloka koji je svakim danom sve brojniji i zahvalio se SDA na podršci. Žuga je istakao da je siguran da sa timom SDA za Općinsko vijeće i ostalih stranaka probosanskog bloka može puno toga uraditi za Goražde i pokrenuti razvoj Općine koji je stao 2008. Istakao je važnost SDA za državu BiH i Općinu Goražde. Na kraju je pozvao sve da izađu na izbore i svoj glas daju Stranci demokratske akcije i njemu kao kandidatu za načelnika.

Podršku kandidatima SDA za Općinsko vijeće i kandidatu za načelnika dao je i predsjednik Kantonalnog odbora SDA BPK Goražde Salko Obhođaš, te premijer BPK Goražde Alija Begović.


Na kraju skupa prisutnim se obratio i potpredsjednik SDA BiH Šemsudin Mehmedović koji je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji i antibosanskoj politici SDP-a i SBB-a. U svom izlaganju Mehmedović je istakao da je SDA svojim djelovanjem pokazala da joj nisu bitne fotelje već država BiH. Primjer za to jeste i Goražde gdje je SDA za načelnika podržala osobu koja nije član SDA jer je procijenila da je to dobro za Goražde. Pozvao je sve prisutne da glasaju za SDA i zajedničkog kandidata za načelnika Damira Žugu.

U muzičkom dijelu nastupila je Leila Hrelja koja je izvela nekoliko pjesama, te su u toku skupa čitani i citati iz izjava rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva BIH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: