{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Centralni predizborni skup SDA u Goraždu

2.10.2012. u 17:08
0
17
Centralni predizborni skup SDA u Goraždu
0
Centralni predizborni skup SDA u Goraždu
U prepunoj velikoj sali Centra za kulturu Goražde u ponedjeljak 01. oktobra 2012 održan je Centralni predizborni skup OO SDA Goražde na kojem su predstavljenji kandidati SDA za Općinsko vijeće Goražde i zajednički kandidat za načelnika Općine Goražde Damir Žuga, te Izborna Platforma SDA.
Na početku skupa dobrodošlicu prisutnima poželio je predsjednik Općinske organozacije SDA Goražde Adis Halilović. U svom izlaganju predsjednik Halilović je istakao uvjerenje da će SDA pobijediti na izborima 7. oktobra, te je pozvao sve prisutne da izađu na izbore i svoj glas daju Stranci demokratske akcije i zajedničkom kandidatu za načelnika Općine Goražde Žugi.

U svom izlaganju nosilac liste SDA za Općinsko vijeće Goražde Aida Obuća istakla je da SDA ima kvalitetnu listu za Općinsko vijeće koja može donijeti napredak i prosperitet općini Goražde. Obuća je uporedila izbore sa utakmicom u kojoj će SDA sigurno pobijediti. Pozvala je sve prisutne da izađu na izbore i svoj glas daju SDA i kandidatu za načelnika Općine Žugi, te da se na taj način pridruže pobjedničkom timu, navodi se u saopćenju ove stranke.

Podršku kandidatima SDA za Općinsko vijeće i zajedničkom kandidatu za načelnika dao je i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BIH Mustafa Kurtović koji je istako da je to tim koji može donijeti razvoj i prosperitet općini Goražde, te nastaviti tamo gdje je Goražde stalo 2008. Kurtović je pozvao prisutne da ne glasaju za one koji obezvrijeđuju glasove Bošnjaka sa Drine i koji hoće da podijele BIH. Na kraju svog izlaganja delegat Kurtović je najavio kandidata za načelnika Damira Žugu koji je dobio ovacije i aplauze prisutnih građana, stoji u saopćenju.

U svom izlaganju zajednički kandidat za načelnika Damir Žuga je istakao da mu je čast što je kandidat za načelnika ispred probosanskog patriotskog bloka koji je svakim danom sve brojniji i zahvalio se SDA na podršci. Žuga je istakao da je siguran da sa timom SDA za Općinsko vijeće i ostalih stranaka probosanskog bloka može puno toga uraditi za Goražde i pokrenuti razvoj Općine koji je stao 2008. Istakao je važnost SDA za državu BiH i Općinu Goražde. Na kraju je pozvao sve da izađu na izbore i svoj glas daju Stranci demokratske akcije i njemu kao kandidatu za načelnika.

Podršku kandidatima SDA za Općinsko vijeće i kandidatu za načelnika dao je i predsjednik Kantonalnog odbora SDA BPK Goražde Salko Obhođaš, te premijer BPK Goražde Alija Begović.


Na kraju skupa prisutnim se obratio i potpredsjednik SDA BiH Šemsudin Mehmedović koji je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji i antibosanskoj politici SDP-a i SBB-a. U svom izlaganju Mehmedović je istakao da je SDA svojim djelovanjem pokazala da joj nisu bitne fotelje već država BiH. Primjer za to jeste i Goražde gdje je SDA za načelnika podržala osobu koja nije član SDA jer je procijenila da je to dobro za Goražde. Pozvao je sve prisutne da glasaju za SDA i zajedničkog kandidata za načelnika Damira Žugu.

U muzičkom dijelu nastupila je Leila Hrelja koja je izvela nekoliko pjesama, te su u toku skupa čitani i citati iz izjava rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva BIH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: