BiH
0

SBiH predstavila kandidate u Tabacima u Lukavcu

Klix.ba
Predizborna kampanja općinske organizacije SBiH Lukavac sinoć je nastavljena u mjesnoj zajednici Tabaci, gdje je održana tribina u lokalnoj čitaonici. U nadahnutoj atmosferi ovog malog mjesnog znanja, prisutnim građanima izborni program SBiH Lukavac predstavili su kandidati sa liste za općinsko vijeće Lukavac i kandidat za načelnika općine Lukavac, Midhat Osmanović.

Kandidat za Općinsko vijeće Sead Muminović na skupu je predstavio infrastrukture u lukavačkoj mjesnoj zajednici Tabaci.

Muminović je podcrtao prijeku potrebu izgradnje kanalizacijskog sistema, zatim rekonstrukciju lokalnih vodovoda uz potrebu da se radi na zaštiti zraka i zemlje koji su posljednjih godinu dana ugroženi radom asfaltne baze te djelovanjem štetnih materija iz jedne lukavičke fabrike.

Almedina Tokić, kandidatkinja SBiH za općinsko vijeće Lukavac, govorila je o loše organizovanom javnom prijevozu na relaciji Lukavac - Tabaci, zatim o katastrofalnom izgledu objekta mjesne područne škole. Svoje predizborno predstavljanje na tribini u Tabacima imali su i drugi kandidati za općinsko vijeće Lukavac: Džemal Sakić, Suada Bećirović, Asidin Ćosićkić, Edina Burgić, Ademir Halilović, te nosilac liste Osmanbegović Dževdet – dr.Đeđo.

Simpatije prisutnih u najvećoj mjeri pobrao je Midhat Osmanović Midhat, kandidat za načelnika općine Lukavac.

"Ovo je vrijeme kada zajednički buduća lokalna vlast sa mnom u ulozi načelnika kreće u pravedniju i odgovorniju raspodjelu sredstava kroz ulaganja u kapitalne investicije u svim mjesnim zajednicama. Mi nećemo ulagati samo u one mjesne zajednice u kojima smo osvojili najveći broj glasova, naprotiv, svaka mjesna zajednica će biti na odgovarajući način nagrađena, sukladno pozitivnim kriterijima na osnovu kojih se u naprednim lokalnim sredinama izgrađuju infrastrukturni kapaciteti. Energično ćemo se suprostaviti pokušajima pojedinaca da zatvaraju područne škole, kakva je škola u Tabacima. Nastojat ćemo da ova lijepa i pitoma sredina bude mjesto sigurnog življenja i da ovdje izgradimo sportske i objekte za rekreaciju, jer zato postoje idealni uslovi. Naša zadaća u narednom periodu jeste i izgradnja putnih komunikacija koja će ovu mjesnu zajednicu povezati sa Bikodžama, a potom i obalom Modračkog jezera. Prvenstvena zadaća moja i nove zakonodavne vlasti u općini Lukavac će biti stvaranje uslova za nova radna mjesta, za brže, sigurnije i produktivnije zapošljavanje, što je naš stručni tim pripremio u strategiji razvoja općine Lukavac za period 2013 – 2017", kazao je Osmanović, navodi se u saopćenju SBiH.