U Poljicama Gornjim
3

Stranka za BiH predstavila kandidate za Općinsko vijeće Lukavac

Klix.ba
Sa predizbornog skupa
Sa predizbornog skupa
U mjesnoj zajednici Poljice Gornje sinoć je u prisustvu više stotina članova i simpatizera Stranke za Bosnu i Hercegovinu, održan predizborni skup koji je potvrdio da je SBiH Lukavac u usponu i da sigurnim koracima korača putem do konačne pobjede na lokalnim izborima u općini Lukavac.

Poljice Gornje je jedna od najvećih lukavačkih mjesnih zajednica. Ovo je područje koje se nalazi uz samu obalu jezera Modrac, a već decenijama muku muči sa vodosnadbijevanjem. Smjenjivale su se garniture političkih kadrova u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti općine Lukavac, a problem vodosnadbijevanja u Poljicu Gornjem do sada nikada nisu ni pokušali na odgovarajući način riješiti, stoji u saopćenju Stranke za BiH.

Kandidati sa liste SBiH za općinsko vijeće Lukavac, Ejub Beganović i Nusmir Ejubović su svojim sugrađanima obećali, uz naravno, njihovu podršku rješavanje pitanja vodosnadbijevanja u mjesnim zajednicama Poljice Gornje i Poljice Donje.

Na ovom predizbornom skupu obratili su se još Admir Memić, Almedina Tokić, Azra Damadžić, Denis Talović, kandidati za općinsko vijeće Lukavac. Pored lokalnih, aktuelnih tema, govorili su o problematici mladih, zapošljavanju kroz otvaranje novih radnih mjesta i u seoskim sredinama, razvoju poljoprivrede, te banjskog i lječilišnog turizma. U Poljicu Gornjem, u okviru turističko-šumskog kompleksa Svatovac, postoje fantastični uslovi za razvoj pomenutih vidova turističke djelatnosti.

Kandidat za načelnika općine Lukavac, Osmanović Midhat dr.Mido, sve prisutne upoznao je sa čvrstim stavovima SBiH, o borbi za socijalno ekonomski položaj nezaposlenih pripadnika armije Republike Bosne i Hercegovine, i obaveznoj političkoj orijentaciji SBiH, da se počne sistematski rješavati status demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida te porodica šehida i poginulih boraca armije BiH. Uradićemo sve što je potrebno da Poljice već jednom riješi problem vodosnadbijevanja, zatim pitanje izgradnje Doma kulture, budućeg stjecišta pripadnika populacije mladih, ali nećemo zaboraviti ni stare, ni bolesne osobe kojima ćemo također pružiti odgovarajuću podršku.

Lokalni biznismeni svojim angažmanom su na najbolji mogući način potvrdili da se u Poljicu mogu otvarati nova radna mjesta, izgradnjom novih proizvodnih pogona iz oblasti prerađivačke industrije, a pružanjem odgovarajućih podsticajnih mjera jačati i razvijati poljoprivredu od koje također u budućem vremenu može živjeti zavidan broj stanovništva.

Strategija razvoja općine Lukavac 2013/2017 sadrži konkretne mjere razvoja poljoprivredne proizvodnje, stočarstva i turizma, zato ćemo podržati ove djelatnosti u prvom redu zbog otvaranja novih radnih mjesta, što je glavni zadatak SBiH u narednom periodu. SBiH Lukavac ima kadrova koji će sve ono o čemu govorimo na predizbornim skupovima, a u cilju poboljšanja uslova življenja stanovnika općine Lukavac i praktično ostvariti, saopćeno je iz ove stranke.