{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBiH: Ponuđena rješenja za presudu "Sejdić-Finci" su udovoljavanje Čoviću

30.10.2013. u 13:17
3
14
SBiH: Ponuđena rješenja za presudu "Sejdić-Finci" su udovoljavanje Čoviću
3
SBiH: Ponuđena rješenja za presudu "Sejdić-Finci" su udovoljavanje Čoviću
Stranka za Bosnu i Hercegovinu izražava bojazan pred današnji sastanak "federalne petorke“ sa specijalnim predstavnikom Europske unije o modelima provođenja odluke Sejdić-Finci, navodi se u saopćenju te stranke.
"Stranka za Bosnu i Hercegovinu podsjaća da presuda Evropskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić –Finci afirmira temeljno načelo ravnopravnosti svih građana. Sva rješenja koja su do sada bila na stolu nisu u funkciji zaštite individualih ljudskih prava, već puko zadovoljavanje zahtjeva Dragana Čovića za rješavanje 'hrvatskog pitanja', što je dio političke trgovine stranaka vladajuće 'sedmorke' na državnom nivou", navodi se u saopćenju.

Ovim prijedlozima se želi poraziti građanska demokratija i dodatno produbiti etničke podjele u Bosni i Hercegovini, smatraju u SBiH.

Međunarodna zajednica u Bosni i Hercegovini ne smije podržavati rješenja, koja će održavati krizu u bh. društvu, već insistirati na potpunom poštivanju demokratskih standarda u skladu sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i temeljnim slobodama, stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: