{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"SBiH Lukavac sigurno korača za pobjede"

18.9.2012. u 18:06
2
10
"SBiH Lukavac sigurno korača za pobjede"
2
"SBiH Lukavac sigurno korača za pobjede"
Jaruške Gornje su mjesna zajednica koja ima dobru perspektivu, i uz odgovarajuće političke, privredne i druge oblike aktivnih mjera, apsolutno će doživjeti poziciju stabilne sredine u koju će se ljudi vraćati, a mladi i obrazovani kadrovi svoju budućnost graditi u ovoj mirnoj i bogatoj lokalnoj zajednici.
Ovo je samo dio iz konstatacija koje su izrekli kandidati SBiH za općinsko vijeće Lukavac: Refik Hankić, Nusmir Ejubović, Sanela Jusufović, Admir Memić, Suljo Suljević, Nihada Sinanović, Mehmed Damadžić Enčika i Dževdet Osmanbegović-dr. Đeđo.

"Prostorija mjesne ambulante bila je pretijesna da primi sve zainteresovane žitelje Jarušaka Gornjih jučer na tribini SBiH, na kojoj se pored kandidata za Općinsko vijeće Lukavac obratio i kandidat SBiH Lukavac za načelnika općine Lukavac dr. Midhat Osmanović Mido. U svom dinamičnom kazivanju istakao je da će u ulozi načelnika Općine Lukavac Jaruške Gornje i Orahovica imati poseban status jer su to sredine koje su potpuno zaslužne za slobodu koju danas uživaju građani općine Lukavac i cijele Bosne i Hercegovine. Ovdje postoje sve pretpostavke za razvoj poljoprivrede koja uz odgovarajuće podsticajne mjere može unaprijediti standard stanovnika ove mjesne zajednice. Politika centralizma u općini Lukavac mora imati i reverzibilan smjer, tj. moramo značajnije utjecati na otvaranje radnih mjesta za nezaposlene stanovnike ruralnih područja. Jaruške posjeduju dobre uslove za razvoj voćarstva, stočarstva i drugih grana poljoprivrede, i uvjeren sam da ćemo u tome uspjeti. U toku su radovi na izgradnji fudbalskog igrališta koje će uskoro biti u funkciji, izgradit će se svlačionica i drugi objekti, ali u Jaruškama treba napraviti centar za sport i rekreaciju u koji će dolaziti lukavčani, tuzlaci i stanovnici drugih, većih gradova Bosne i Hercegovine. Strategija razvoja općine Lukavac, Jaruške Gornje svrstava u red mjesnih zajednica koje uz skromnu podršku općinskih struktura mogu postati mjesto sigurnog življenja po uzoru na značajne centre zemalja u kojima je razvijen seoski turizam. Stranka za Bosnu i Hercegovinu i ja smo garant da nećemo iznevjeriti očekivanja Jaruščana, i zato vas pozivam da date podršku kandidatima SBiH za općinsko vijeće Lukavac i meni", istakao je dr. Midhat Osmanović na sinoćnjoj tribini u Jaruškama Gornjim, navodi se u saopćenju stranke.

SBiH Lukavac sigurno korača za pobjede, za promjene u općini Lukavac koja 07. oktobra neće biti sredina privilegovanih nego zajednica ravnopravnih stanovnika, navode u SBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: