BiH
49

SBB u Sarajevu održao centralni predizborni skup

FENA
Fahrudin Radončić
Fahrudin Radončić
Centralni predizborni skup Općinskog Odbora Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH održan je večeras u Sarajevu, na kojem su predstavljena 34 kandidata za općinsko vijeće Novo Sarajevo.

Pred oko 600 građana prisutnima se obratio predsjednik SBBBiH Fahrudin Radončić.

"Znate da smo prošli put osvojili treće mjesto i sada moramo biti prvi i ne samo pobijediti u Sarajevu, nego uzeti mjesto gradonačelnika. SDP je naš uvjetno rečeno koalicioni partner, ali da znate mi nismo u državnoj vladi mi nemamo niti jednog ministra, nismo ni u federalnoj, nismo niti u jednom od stotine javnih preduzeća...“, kazao je Radončić.

To znači, navodi, SDP-e nam je bliži, SDA je vrlo agresivna, vrlo prljava, ali to ne znači da nećemo pobijediti i jedne i druge.

"Nemojte da budemo zbunjeni. Hoćemo za načelnika poštenog čovjeka, a naš kandidat za načelnika općine Novo Sarajevo, Mirza Hulusić je veoma talentiran i uspješan čovjek“, istakao je Radončić.

U tom smislu naglasio je "kako je Koldžo kao načelnik ove općine ili neke druge mogao da postane suvlasnik Hepoka? Od načelničke plaće?“

"Nemojte da se bojite da polemišete s njima. Tridesetidevet načelnika SDA u minule četiri godine raspolagalo je budžetskim novcem u visini od milijardu i 600 miliona KM. Neka ih građani pitaju gdje je taj novac i u šta je utrošen. Umjesto svađe budimo argumentirani. Oni idu prljavom kampanjom, a mi idemo čistim pitanjem“, smatra predsjednik SBBBiH.

U Federalnom parlamentu istakao je zahvaljujući zasluzi SBB-a BiH dobili smo Zakon o zaštiti žiranata, da se prvo plijeni imovina onih koji se zadužuju, a ne njihovih žiranata.

"Nas optužuju na sve moguće načine. Vidjeli ste gospodin Tihić hoda po Bosni i kaže:'Vidite onog Radončića on ima svoju novin'“, čime hoće da kaže da sam napravio veliki novinski sistem, a zatim da imam svoju stranku i da hoću da napravim državu. On ne shvata da time govori o mom uspjehu, a to znači o našem uspjehu, kojeg se mi nećemo stidjeti. Neka se oni stide svog neuspjeha, a mi ćemo se svojim uspjehom ponositi“, dodao je Radončić.

Naglašava da će SBBBiH od Sarajeva napraviti metropolu, te da ne može Sarajevo 17 godina biti na šest predratnih traka od Ilidže do Centra, jer se moraju napraviti četiri nove trake, kao i prva transferzala, te od Vogošće predgrađe Sarajeva.

"Ovaj grad mora da bude primjer i Srbima i Hrvatima i onima koji ga vole i koji ga ne vole. Tako se gradi BiH“, zaključio je on. Poručio je da koalicija Tihić - Dodik neće moći upravljati ovom državom, jer oni odlaze.

"Želimo razvoj, izgradnju zemlje i pravdu. Doći ćemo na vlast i zavest ćemo red u ovoj zemlji. Zato ovi izbori nisu obični izbori, jer mi na njima pokazujemo kontinuitet da je narod htio promjene“, kaže Radončić.

Smatra da SBBBiH ima izvanredne kandidate za, kao što je inženjer arhitekture, koji je kanididat za načelnika općine Novo Sarajevo Mirza Hulusić, zatim nositeljica liste SBBBiH za općinsko vijeće Novo Sarajevo Zehra Hamzić i drugi predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće Novo Sarajevo.