Općina Stari Grad Sarajevo
8

Ibrahim Hadžibajrić kandidat SBB-a za načelnika

FENA
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Savez za bolju budućnost (SBB) BiH predstavio je večeras u sarajevskom BKC-u svoje kandidate za načelnika i vijećnike Općine Stari Grad Sarajevo.

Za načelnika ove općine SBB je kandidirao Ibrahima Hadžibajrića, inače aktuelnog naćelnika Starog Grada, dok je nosilac liste kandidata za Općinsko vijeće Alija Hodžić.

Predsjednik Kantonalnog odbora SBB-a Sarajevo Dževad Rađo u obraćanju prisutnima istakao je da su iz Starog Grada uvijek dolazile nove i progresivne ideje, te da je ta općina prednjačila u odbrani Sarajeva.

"Zajedničkim snagama ćemo zaustaviti lopovluk, nepotizam, korupciju, i marifetluke svake vrste. Vi ste ti koji ćete ljudima ove općine vratiti vjeru u bolje sutra, vi ćete vratiti fabrike i imovinu koju nam kradu 17. godina, vi ćete mladima vratiti budućnost, a starima mirnu starost", rekao je Rađo obraćajući se kandidatima.

Kandidat SBB-a za načelnika Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić pozvao je prisutne da izađu na lokalne izbore u oktobru podrže kandidate SBB-a.

"SBB je jedina politička opcija koja ne ostavlja nikome u amanet svoja obećanja nego ih sama ispunjava. Predstoji nam istrajna borba i obećavamo da će to biti borba za bolju budućnost koju svi zaslužujemo", poručio je Hadžibajrić.

Prisutni na skupu mogli su uživati u stihovima Izudina Bajrovića i pjesmi Armina Muzaferije, a na kraju ceremonije uručene su članske karte 1.294 nova člana SBB-a.