Komentari (319)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jel nasilje kad ona viče na njega.
NOOOOOOO 😁😁😁
Nee, muskarci ne mogu biti zrtve nasilja. Zna se da su samo muskarci divljaci, svinje, pogani, barbari itd.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Na današnje žene se i ne može galamiti zbog ručka, jer ih većina ne zna kuhati hahaha
Razlog plus da se vecera u kafani, svakako je samo musko postojanje nasilje nad zenama.
Statistika pokazuje da u feminističkim društvima gdje su svi ravnopravni ima mnogo veći broj raspada porodica, brakova, a istovremeno i mnogo više nasilja, sil i slično, iako nasilje prijavi tek svaka peta osoba.. A da im predložiš arapski model, jer u arapskim državama skoro da i nema RZN, i to da žena mora imati muškog saputnika kad putuje, rekli bi da se tamo boje da prijave i da je to tamo još gore, to vam je sekta.
Nama ovdje drže vaz o "patrijarhatu" jer imamo 60 žena manje za 10 godina, i ne trude se da spominju to kako 80% onih koji izvrše samoubistvo u BIH, su muškarci, a samo 20% su žene. Kad ih pitaš zašto u feminističkim društvima postoji puno više nasilja i smrti nego u našem "Patrijarhatu" oni se zbune i kažu da se ovdje to ne prijavljuje..
Nasilje je kad ti zena brani da imas curu, sto je danas skroz ok😋🤣 nerijetko i one imaju momka pa el?
zato ja fini napravim ručak i sebi i njoj i djeci pa nek galami koliko hoće :)
Ako cemo iskreno zene psihicki maltretiraju muskarce jer ne zele otic od njih kako bi imale vezu ali nisu u njoj sretne. Muskarci pak fizicki maltretiraju zene jer ne zeemotic od njih jer bi to proizvelo dramu sa strane nje, obiteji blize i sire i oni nemaju emocionalne prisebnosti nositi se s time a najdradje bi prekinuli. Ugl, sve je interes, rijetke su veze iz prave ljubavi.
Kako mislis ,,fizicko maltretiranje bi uzrokovalo dramu sa njene strane,, pa logicno da bi zar ocekujes razumijevanje kada pretuces zenu? E boze sacuvaj
E vala baš, čuj njena familija to ne bi shvatila, ma trebali bi se svi udružiti i pretući je zajedno, zar ne? 🙄
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
I jedni i drugi se medjusobno maltretiraju. Svi zele biti u braku jer to od njih drustvo ocekuje, varaju na sve strane, nisu zaljubljeni u drugu osobu i onda naravno da veze nisu kakve trebaju biti. Nemojte meltretirati jedni druge, budite iskreni i sa sobom i sa drugom osobom. Bolje se razic nego da bilo ko trpi.
Savjet svima malo da ste discipline uveli i muški i ženski, tada biste imali poštovanja jedni prema drugima, ovako ste svi došli na onaj način koji ne vodi dobru, a i ovdje jedino nuklearna može dotjerati u red ove države i ljude, tada će se svi opametiti.
Nasilje je kada se plašiš nekoga. Žena bez ekonomske neovisnosti se upušta u tu mogućnost jer cijeli životi joj postaje ucjena. Zato je i mrk pogled u kontekstu nasilje, strah. Zato uvijek govorim svakoj ženi, žensko koje nema dinar, bar diplomu da si može osigurati život i hljeb, rizikuje torturu. Pustite me onoga on mene voli, voli sve dok mu postane jasno da o njemu ovisiš i da nemaš gdje. Žene, najprije edukaciju i diplomu pod ruke, finansijska bezbijednost pa tek ONDA ženidba
Svaka cast i ja sam musko ali sam to uvijek govorio svojim cerkama
sta su ovi strucnjaci brakova unistili
Baš otkud im pravo da govore ženama da ne trebaju da trpe budale
Opametili žene, misliš? Svaki dan nalazim sve manje razloga da se udam i robujem muškarcima sa takvim mentalitetom poput tvoga
Da li nasilje kad tokom vođenja ljubavi spontano, nenajavljeno dođe do analne penetracije. Pitam za prijatelja
ako se i tebi i prijatelju svidja, samo udri nek zvekecu jajca od jajca
Obzirom da ce žene koristiti ovo, ne treba se uopšte ni po kojoj cijeni upuštati u bilo kakvu komunikaciju s njima jer sve ce da izvrnu u svoju korist. Zavisite od njih, ali kada naučite sve kućanske poslove, onda ćete se upitati "šta osim p* donosi u ovu vezu", a i tih 150gr mesa vrlo lako danas platite.
Zvučiš kao pravi gej koji se stidi priznati da je to :D
U pravu si, koristit ćemo. Prvi pametan članak da ga je Klix objavio iskreno. Zašto bi ja trpila mentalnu torturu nesupruga koji vrišti na mene jer jede grah a ne zeljanicu? Prošlo je to doba, ako očekuješ roba, čak i njega moraš da platiš. Žene ni ne bivaju plaćene za robovanje
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ono sto je neminovno dolazi sljedeci struku je da ce brakovi koje poznajemo iz proslosti i sadasnjosti postati rijetkost. Ono sto nam slijedi su brakovi od nekoliko mjeseci-godina, vanbracne veze, djeca iz takvih veza, raspustenica sa i bez djece, muskaraca sexualnih predatora, nepovjerenja izmedju muskaraca i zena, jos vise bludi i nemorala, sve izrazajnijeg poremecaja u ponasanju kod djece takvih veza/brakova… Uglavnom, crno nam se pise.
Žene se uglavnom boje reci sta trpe u braku, a muškarci se uglavnom stide reci sta trpe. Znam muškarce koji trpe psihičko nasilje..i trpe to zbog djece..
Veceras se jedna osoba prepoznala u komentaru da nesigurni i iskompleksirani partneri imaju perfidan nacin kako da manipulisu i dominiraju nad partnerom koji pokusava da vjeruje da nije sve tako crno u njihovoj relaciji. Na kraju sve postaje jasno i to je kraj!!!
Zasto se zenite ? Da imate sta j...ti.Zasto se udajete ? Da muskarca finansijski derete.Iz toga proizlaze svi problemi.
Zašto se ženite? Da imate kućnu pomoćnicu, koja ujedno radi 8časovni posao ali također kada dođe kući brine o djeci, brine o kući, očisti je, zadovolji muža otvori mu pivu, te dobije četiri sata sna. Iz toga proizilaze svi problemi
Da, ne smiješ je mrko pogledati, reći joj što ne zeli da čuje, ne smiješ prnut, iskati joj....sve je to nasilje, sve
To uopće nije poenta članka pročitaj što piše, ništa kao što si ti napisao svodite ozbiljne probleme na zajjebanciju svojim komentarima
Reci mi da ne umiješ pročitati članak sa razumijevanjem bez da mi kažeš: