{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Savez samostalnih sindikata: Na proteste izlazimo 30. maja

F
1.5.2013. u 13:52
0
7
Savez samostalnih sindikata: Na proteste izlazimo 30. maja
0
Glavni odbor Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) u srijedu je donio Odluku o organizovanju protesta u četvrtak, 30. maja.
Istom odlukom je predviđeno i da posljednji četvrtak u mjesecu maju tradicionalno bude dan na koji će Savez samostalnih sindikata BiH organizovati protest.

Cilj ovogodišnjeg protesta je javno iskazivanje nezadovoljstva radnika-članova sindikata izuzetno teškim položajem u kojem se nalaze, kao i cjelokupnim stanjem kako u Federaciji BiH, tako i u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Služba za informisanje SSSBiH.

Na današnjoj sjednici Glavni odbor je jednoglasno osudio istupe u medijima pojedinih članova tog organa.

Mišljenja su kako se takvim ponašanjem narušava ugled i integritet kako Glavnog odbora SSSBiH, tako i Saveza samostalnih sindikata BiH u cjelosti.

"Savez će i dalje činiti sve što je u njegovoj moći da sistemski uredi sindikalno djelovanje u našoj zemlji. Naš jedini cilj je bilo i jeste očuvanje i zaštita prava radnika i to niko ne može osporiti niti obezvrijediti", kaže se u saopćenju.

O vremenu i mjestu održavanja protesta 30. maja će blagovremeno obavijestiti članove sindikata.

Povodom 1. maja, Praznika rada, u srijedu je u Domu sindikata u Sarajevu održana proširena sjednica GO SSSBiH na kojoj osim prvomajske čestitke predsjednika Sindikata BiH, Ismeta Bajramovića, razmatrana i inicijativa o organizovanju protesta Saveza samostalnih sindikata BiH.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: