Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svijet je zasicen ratnim temama. Dzasmila ce zasigurno dobiti oskara iduce godine ako napravi film na temu Sebija, malina respiratori i vakcinacija. Vjerujem da bi taj film rado finansirala SDA .
Nemoj ti Sattleru ista cestitat, eno ti Covica, to je tvoj prijatelj kojeg toliko podrzavas
Ovaj settler izgleda kao pravo izgubljen lik. Neki eu birokrata koji je dosao da odradi mandat
Rekoh vec, jeftina gluma, sve nekako bezveze, a radjeno po dukumentarnim snimkama iz rata, tako da nista nam novo nije rekla. Americi i svijetu PUN kufer Bosne.... Kakvi mi, kakva Zbanicka. Yebo je rat u mozak nerazvijeni.
Avengersi su realniji i kredibilniji od Dare bubamare i politicke dzikanske filmske mitologije
Koliko ljudi vole Bosnu, to nije normalno. Nije mi jasno kako Rudonja konta da će se Bosna raspasti. Pa prije će se raspasti ostatak Srbije
Od ljubavi se ne zivi.
Svijet nije spreman prihvatiti istinu koju film nosi i zato nije ni dobio oskara. Film treba pustiti na BHTV da ga svi u BiH pogledaju.
@oscardobilanijeipak sta vi znate o nagradama,domet vaseg oka i mozga su Tijane Ajfon koje camcima prelaze u BIH da obavljaju jedini posao koji znaju. Previse je Jasmila i njezin film i nagrade za vas, nova dimenzija.
Ne samo da znam o nagradama, nego znam sve o filmu. Samo što si ti toliko subjektivna i zatelebesana u Jasmilu da to nisi u stanju vidjeti ni da ti se nacali pred nos.
Aida bi dobila Oskara da se već niste uglavili na grbači glupih Bosanaca. Sad kad ste s natom okupirali Bih na propagandi o lažnom genocidu u Srebrenici nema potrebe a istina o Srebrenici će ipak doći jer je Srebrenica dogma sa greškom na štetu Bošnjaka. Ne shvataju da nato neće nikad otići i da discipline Bošnjaka. Za Jašara 20 god puco u ambasadu. Sloboda za jadnog Jašara.
JURE ZOVE BOBAN VIČE
“Bosanskohercegovački film "Quo Vadis, Aida?", iako nije dobio Oscara, oduševio je publiku te pobrao brojne čestitke.” Boga mi pobrao je i brojne nagrade, bravo Jasmila.
Kako da ne, pobrao je, Boga/Allaha mi, i username.
Malena Dara nije nikad otisla ni na priredbu u osnovnoj skoli, izuzev u glavama krmolikog karpatskog genocidnog naroda zvanog dzikani. Tamo je ostala kao rezultat bujne maste i mitologije, koja datira jos iz pola milenija turskog vakta u kojem su poprimili uzavrelu tursku krv i gene
Pa i jeste bitna razlika, Daru bubamaru su vidjeli samo dzikani svojim bolesnim umovima, a realnost odnosno “Quo vadis Aida” vidio je cijeli svijet... platit ce svi da gledaju istinit film o dzikanskom divljanju i genocidu, nece valjda gledat mitove i sranja o nekoj izmisljenoj curici u politickoj mitologiji
Vidi Sattlera Covicevog europejca
Naravno.Samo pricati o Srebrenici,Tomasici,Luci,Heliodromu,Foci,Zvorniku,Ahmicima i svim ostalim mjestima stradanja Bosnjaka od cetnicke ruke,a negdje ustaske