{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sastanak Vijeća za osobe s invaliditetom o pravima ove populacije

F
27.9.2012. u 08:32
0
0
Sastanak Vijeća za osobe s invaliditetom o pravima ove populacije
0
Sastanak Vijeća za osobe s invaliditetom o pravima ove populacije
Peti sastanak Vijeća za osobe s invaliditetom bit će održan danas u Sarajevu na kojem će biti razmotren i usvojen Operativni plan Vijeća za 2012. godinu i finaliziran tekst inicijalnog državnog Izvještaja o primjeni UN Konvencije o pravima osoba s invaliditetom u BiH.
Vijeće za osobe s invaliditetom će svojim radom dodatno doprinijeti unapređenju ljudskih prava u BiH putem podrške u uspostavljanju metoda i mehanizama za učinkovito i što skorije provođenje Konvencije o pravima osoba s invaliditetom.

Projektne aktivnosti će se fokusirati na izgradnju kapaciteta Vijeća za osobe s invaliditetom kako bi ono, na što bolji način, preuzelo ulogu savjetodavnog tijela vlade o pitanjima koja se tiču osoba s invaliditetom kao i ulogu koordinatora za nove programe i politike u oblasti invalidnosti u Bosni i Hercegovini.

Sastanak će se provesti u okviru projekta “Podrška mehanizmu zaštite i promocije ljudskih prava osoba s invaliditetom“ koji finansira Evropska unija iz sredstava programa Evropskog instrumenta za demokraciju i ljudska prava (EIDHR)- Program podrške za 2010. godinu, u iznosu od 248.390 KM.

Organizator je Udruženje „Inicijative preživjelih od mina“ iz Tuzle u partnerstvu s Udruženjem BOSPO iz Tuzle i u saradnji s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: