Komentari (89)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pametno, ali.... Podsjetio je da je u više navrata predlagao da bi od klirinškog novca bilo pametno da jedan dio, 15, 20 procenata, bude odvojen za otplatu duga za gas ali, kako je rekao, "niko ga tada nije čuo..." "Da smo to učinili, danas bi imali skoro polovinu vraćenog duga i mirno bi pregovarali o ostatku obaveza", kaže Šarović.
Da nam je bar pola ministara kao sto je Sarovic onda ne bi bilo potrebe za velikom brigom. A ovi intelektualci koji misle ako su neki nepismeni rukovodioci vlasti u RS-u potpisali neki ugovor da predju obaveze na FBiH, da je to moguce, trebaju onda opet poslati svoje obnasatelje funkcija da se doskoluju, tacnije da ne plate negdje diplomu, jer ocito iz ovog proizlazi da nisu bas bili redovni na predavanjima niti su noc za knjigom proveli.
Da, da inace Privredna banka se sama unistila i opljackala...Neki drugi Sarovic je bio nekoliko godina u zatvoru...Sve posteni...
Federacija je ionako u suficitu tako da je dug sitnica :D. Salu na stranu, o tome koliko smo zaista u suficitu govori i cinjenica da je Elektroprivreda, predvodjena kadrovima Fahrudina Radoncica, poslovala u gubitku. I onda zamislite kakvo je stanje u ostatku firmi i drzave.
Rusi su trebali samo taj klirinški dug uplatit Gazpromu, pa ako šta ostane poslat nama...dug bi bio riješen, imali bi grijanje sigurno. Ovako, budžet je napunjen, dug nije riješen, mogli bi se mi malo i smrznuti
Dug je napravljen u toku rata i prije Dejtona. Dakle, napravila ga je RBiH cija je BiH pravna nasljednica sto znaci da Entiteti i D.Brcko ima da to plate. Miletov tajkunski RES gas sigurno nije adresa sa kojom rusi treba da razgovaraju. BiH nije uvela sankcije Rusiji i Rusija bi ovaj dug trebala da otpise, tim prije sto je vecinski vlasnik naftnog krvotoka BiH.
odakle mi plin u ratu,pa nisam dzaba sve knjige nalozio
Ne kontam ovog Šarovića nikako. On je ministar za to resorno pitanje i on nešta čeka da mu to neko drugi riješi. BiH je bila u teškoj humanitarnoj krizi od 92-95 i bilo je očekivati da će svijet imati razumijevanja prema BiH i sve dugove ove zemlje načinjene u tom periodu otpisati, a MMF ili EU preuzeti te dugove i ovakvim lešinarima kakvi su Rusi koji gledaju šićar iz BiH rata, platiti plin. Šaroviću put pod noge i u Brisel pa u Rusiju, pa u Brisel i to završi.
naj gore je to u vezi NAPLATE kliriskog duga sto njih (politicara)99,9% nije ni bilo u Rusiji niti je ko sklapao ugovore o poslu znaci niko vezbe s vezom nema a PARE uzeli I podjelili
tipicno za nas, de ti nama plati, a mi cemo tebi platit...
pokazi srednji prst rusima ionako se pravimo svi ludi...hvala bogu odo odavde karta kupljena...
Uzeli pare za robu od Rusa a neće da im plate gas koji su potrošili nakon pada Tita zločinca i njegovog sistemu , a rusi imaju šapu na plinu ? Da nas ove zime ne dočeka osim povećnja cijene i NESTAŠICA GASA ?? Šprdaju se sa nama po starom dobrom obićaju, boli ih za nama a stalno jecaju nad našom sudbinom !
Fuck this country
Nemoj bolan tako sad će ti Kakir da pošalne svoje tjelohranitelje pa će ti zvati policiju 😂😁
@LasvanskaDolina2 Mr.Kakir for you baby ;) also known as Kake
boli qurac rs i hrhb za troškove koje su nabili muslimani u svom trokutistanu. nećemo vam mi dugove otplaćivati. od iduće godine svaka ptica svome jatu.
nista cekaju da rusi kamate obracunaju i da od 100miliona naprave dug 200milina ...klasicni neradnicki mentalitet, a pare su uzeli sad rusi imaju obraza i da nas tuze
ALI zato ima 10 strucnih timova za dizanje kredita