Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znam ja rješenje, smanjiti plate političarima duplo, ukinuti nepotrebnu armiju administracije sa raznim diplomama. Sva sredstva koja se uštede preusmjeriti doktorima, inženjerima, radnicima na terenu itd itd. Ali....
I ukinuti onu Sebijinu nebulozu da se ukine školski dispanzer. Djeca se ne mogu liječiti sa gerijatrijom. Tačka.
Otidjite u dom zdravlja..ceka se po 3 4 sata na pregled. Toliko o sarajevskim patroitskim politicarima. Sjele po kafama al u dom zdravlja nikako da odu. Slikaju se sa djecom a ne rade na izgradnji sportski igralista za njih. Kukaju za saobracaj, a ne rade na formiranju pametnih semafora neg posalju policajce na raskrsnice da drze ruke u dzepovima i bleje u auta.
Judzks ocajnicki nedostaje ljekara svih specijalnosti! Uvijek iste guzve i ceka se po 5h na pregled a vi pricate kako stalno zaposljavate!! Zasto primate po 10 ljekara u jednoj godini, kad u istoj godini po 30 ljekara napusti dom zdravlja! Zasto ministar Haris Vranic ne daje odobrenje da se zaposle svi ljekari sa biroa obzirom da su nam svi oni potrebni!!! Zasto ministre??!?!! Hoce li i vase kcerke biti na birou po 1-2 godine ili cete dati odobrenje ali pod uslovom da se one zaposle?
Pa sto ne zaposlis te ljude koji su radili u periodu pandemije - od jutra do mraka, nego zaposljavas one koji su diplomu dobili jucer a za vrijeme pandemije sjedili kuci ispite polagali online??
Pa sto ne zaposlis te ljude koji su radili u periodu pandemije - od jutra do mraka, nego zaposljavas one koji su diplomu dobili jucer a za vrijeme pandemije ispite polagali online??
Koja je norma ljekara specijaliste, a da ne pogriješi? Ti svi što čekaju 3-4 sata, čekaju ispred vrata jednog ljekara, a njemu je da ih sviju primi. Nije stvar koliko ljekara ide na 1000 stanovnika, već koliko pregleda ide na jednog ljekara, pa se odatle potrebni broj ljekara. Ljude slome, i onda im skrate godišnji odmor. Otići će i ovo malo što ih je ostalo.
Sjooj direktora,hem je ortodoksna seljacina,a mislim i da je lopov,po njusci mu se vidi itekako!
Gledajte samo facu ove fekalije abela baltica, IQ ispod 90, ulojena teleća glavurda. Preko 100 ljekara na birou koji nemaju štelu a on priča o nedostatku kadra. Kako te nije stid ološu onaj raspali, u mukama se raspadao. ZAPAMTITE DOBRO DA SVI LJEKARI MLADI KOJE VIDITE PRVI PUT BEZ DANA ISKUSTVA A NA NEODREĐENO IMAJU TO SU ŠTELE OVE LJIGE KOJEG NE MOGU NI LJUDSKIM BIĆEM NAZVATI
Ima sebija...ona moze sve...diplomu ce donijeti kasnije...
Pa to je zato što prije nismo išli doktoru dok nije pred smrt. Liječio se kući, antibiotika nisam vidio dok sam nisam počeo ići doktoru. Danas ja svoje dijete na prvo kašljanje vodim doktoru i eto ti razlike.
Ukinuti sve domove zdravlja,formirati mobilne timove hitne pomoći u bolnicama.
Domovi zdravlja su leglo neradnika i lezihljebovića. Njihova svrha je da napišu uputnicu, klasični skretničari. Čast izuzecima.
Dom zdravlja leglo korupcije, hajmo pogledati administraciju vasu, malo stomatologe precesljat, pa radbo vrijeme od pola 8, a sto otvarate i pocinjete iza 8.. primarna zdravstvena zastita treba rjesavati 80 % problema zajendice a vi sluzite samo kao dispeceri
Idu plaćeni članci da bi direktorski paraziti ostali na funkcijama. Čuj neko je davno propisao. Ja, i? Što ne mjenjaš. I ti si direktor zadnje 2 godine i šta si uradio po tom pitanju?
Zaposljajite ljude dajte im Plate od onih para sto preko biroa dijelite odabranim firmama
A na birou 100 ljekara, mnogi radili u periodu covid pandemije ali nisu djeca stranackih poltrona…