{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevski taksisti odustali od štrajka!

S
28.9.2011. u 11:05
0
67
Sarajevski taksisti odustali od štrajka!
0
Sarajevski taksisti odustali od štrajka!
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Štrajk i blokada gradskih raskrsnica, koju su za danas u 12 sati najavili radnici Sarajevo taksija, otkazana je, potvrđeno je portalu Sarajevo-x.com.
"Taksisti su se jutros pripremali za blokadu. No, nakon sastanka sa predstavnicima kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Federalne uprave za inspekcijske poslove, ali i zbog naših sugrađana, te da ne bi mi dodatno "dolijevali ulje na vatru", odlučili smo otkazati štrajk", kazao nam je Smail Bašić, sekretar Udruženja taksi prevoznika u Federaciji BiH.

Bašić dodaje da su dobili obećanje da će inspekcija odmah izaći na ulice i krenuti u rješavanje najvećeg problema taksi prevoznika - nelegalnih taksista.

"I ranije smo dobijali obećanja koja nisu ispunjena, ali pošto su nam ovaj put inspektori dali riječ da će odmah izaći na ulice i sankcionisati nelegalne taksiste, odlučili smo odgoditi štrajk. Želimo istaći da su najveći krivci za ovakvo stanje resorno ministarstvo i kantonalna vlada koji odbijaju da rade svoj posao", ističe Bašić.

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, jedan dio radnika Sarajevo taksija nije podržavao najavljeni štrajk. U jednom su složni - s ulica treba skloniti nelegalne taksiste, ali smatraju da je način na koji rukovodstvo Udruženja Sarajevo taksi to pokušava ostvariti pogrešan.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: