Dok jednom ne smrkne...
0

Taksisti i Centrotrans popunjavaju rupe u prevozu

Sarajevo-x.com
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
(Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Štrajk GRAS-a i izostanak trolejbusa, autobusa, minibusa i tramvaja mnogima je u utorak ujutro izazvao dosta problema. S druge strane, u momentu najveće "špice" na taksi stajalištima je bilo gotovo nemoguće vidjeti vozilo - sva su bila u prometu.

Saobraćajnice su na momente zakrčene, jer su vjerovatno i mnogi, koji inače ne koriste vozila za odlazak na posao, jutros odlučili voziti, ali su ipak najuočljivije bile žute taksi oznake. U gužvu se uključio i "Centrotrans" koji je uveo 15 autobusa na linijama Hrasnica - Ilidža - Vijećnica i Dobrinja - Vijećnica uz univerzalnu cijenu karte od 1 KM.

Iako su iz taksi udruženja najavljivali da će se od 10 do 12 sati solidarisati sa GRAS-ovcima u štrajku, u tom periodu smo ipak primijetili mnoga taksi vozila na ulici. Osim taksista i "Centrotransa", mnogi su se snalazili i na druge načine - neki su stopirali, neki od vozača su se solidarisali sa pješacima pa su ih sa stanica vozili bez naknade, dok je bilo i onih koji su "lovili u mutnom", pa građane vozili uz naplatu pridružujući se velikom broju ilegalnih taksista kojih je u posljednje vrijeme sve više u Sarajevu.

Iz Sarajevo taksija najavili su da će sav profit od današnjih vožnji uplatiti u humanitarne svrhe.