Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bio Sam ja na tvom aerodromu u Maju, kad sam letio iz Londona.Ako je Nikola Tesla neki aerodrom onda je i Butmir tu negdje. Imate jednu kafanu i 3 prodavnice, bilo je pravo dosadno, prepjesacio sam aerodrom bar 30 puta. Ako je to veliki aerodrom onda mislim da ti nisi vidio aerodrom. Osim toga Beograd ima par destinacija vise od Sarajeva, ni jednu prekookeansku.
Tuga i zalost, kavo je to sarajevo sele ndra kada im ni aerodrom ne radi 24/7, usput, bio sam na sarajevskom aerodromu jednom i nema manjeg aerodroma na svetu. Najlosije povezan grad, zato vam letovi za sve bitne svetske destinacije poput Londona i sl. idu preko - zna se - aerodroma Nikola Tesla u Beogradu.
U nas radi od 00-24h
A STA TO KAO RADI NORMALNO U SARAJEVU???
Jos 1997 i 98. godine aerodrom je radio do 23.00 a u tom periodu je bilo koliko se sjecam nekih 250,000 hiljada putnika. Sada je broj putnika mnogo veci (duplo) a radno vrijeme aerodroma se skratilo za 1 sat. Tu nema logike. Druga stvar je vezana za buku aviona, kod nas nisu na snazi mnogo vazniji zakoni od ovoga vezanog za buku tako da ova ne pije vode. Na kraju krajeva, u pitanju je slijetanje 1-3 aviona maksimalno tako da ne bi smetalo okolini. Nije ovo aerodrom Istanbul gdje poslije 22.00 sleti 120 aviona. A to se moze fino i naplatiti, pa ko voli neka izvoli. Zastita okolisa moze biti super izgovor za dodatni prihod. I na kraju, neka rade na zahtjev, recimo minimalno 2-3 dana najava ranije i onda se moze dogovoriti. Problem je u tome sto aerodrom sa otvorenoscu do 23.00 nece imati niti jedan let vise nego sto ima do 22.00 nego samo eventualna kasnjenja postojecih linija i tu nema komercijalne logike. Sretno ! L.R.
@upitinik Normala braca :=)
Živim blizu aerodroma, i ovako je užasna buka, još da radi 24 sata dnevno mislim da niko ne bi mogao spavati ovdje.
ja sam jucer doputovao iz Bosne u Ameriku i isao sam relacijom Sarajevo - Minhen - Cikago i Seattle.Mislim aerodrom je dobar ali definitivno fali vise destinacija meni je krivo sto se iz sarajeva ne moze otvoriti destinacija za Rim ili Madrid mislim da to nije nerealno
Da vas informisem da je sar. aerodrom trebao biti na Romaniji, ali zbog ruze vjetrova to nije uradjeno vec je na jedvite jade utrpan u ovu dolinu. Aerodrom je dobar. Kome treba bolji nek ide dalje.
Da izbjegnemo probleme, guzvu, buku, maglu i sve ostalo...neka brate fino koriste Mostarski Aerodrom i morna Bosna i Hercegovina. Magle sigurno nema, Igmana jos manje a nema kome da smeta buka jer nama nikoga u blizini. Ali cekaj, pa sta onda ne valja? Pa ne valja brate to sto sve pare moraju ici u Rajvosa. Nemoj slucajno da neko iz Hercegovine nesto zaradi.
Al\' si ti glup u pm, ti si drugo ime za glupost. Idi igraj igrica i ne se*i.
Ja živim na 100 metara od piste i da Bog da zatvorili aerodrom. Ko ima para i hoće da leti neka se vozi do Zagreba ili iz Zagreba :) Čuj da rade poslije 22 da neke guzonje mogu da lete kako im se hoće.
pa mislim da je covjek fino objasnio zasto je to tako.
Dragi komentatori čestitam na manju nacionalističkih komentara! G. Dino vam je sve lijepo i objasnio - pročitajte i sve će vam biti jasno - ovaj čovjek je jedan od rijetkih stručnjaka koji zaslužuje svoju poziciji i skupa sa ostatkom uprave aerodroma rijetka državna firma koja posluje pozitivno i čak ostavruje značajne prihode. o BH airlinesu ne treba ni raspravljati - što reče ovaj gore prestravljeni - stravu su mi saljevali poslije njihovog leta - a letim 20 godina! ne znam kako ću u avion ponovo ući! treba ih zatvoriti!
Joooj ljudi, nemamo letove za Pariz, London i neke standardne evropske destinacije a nesto hocemo da nam aerodrom cijelu noc radi??? Minhen i Bec su nam jedina veza sa svijetom, i Istanbul ako ces u arapske zemlje... Ja manji aerodrom u zivotu vidjela nisam, isto lokalni neki...al dobro ga i imamo, kakvi smo nakaradni