{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevske firme spremne da pomognu žrtvama poplava

S
27.5.2014. u 13:32
9
8
Sarajevske firme spremne da pomognu žrtvama poplava
9
Sarajevske firme spremne da pomognu žrtvama poplava
Predstavnici firmi iz Sarajeva, koje se bave projektovanjem infrastrukture, stavili su federalnom Ministarstvu raseljenih lica i izbjeglica na raspolaganje stručnu pomoć, po dva inžinjera i tehničku opremu radi hitnog snimanja stanja stambenih objekata sa manjim oštećenjima.
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović razgovarao je danas u Sarajevu sa predstavnicima firmi "Divel", "Trasa", "IPSA institut", "TZI-inženjering", "Saraj-inženjering" i "Design and QC", koje su iskazale želju da pomognu povratničkoj populaciji kojoj su poplave nanijele ogromnu štetu.

Na sastanku je dogovoreno da budu evidentirana i oštećenja putničke komunikacije i klizišta, na bazi čega će biti procijenjena šteta koje mogu biti sanirane odmah, kao i premjer potrebnih radova, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Federalno ministarstvo je već angažovalo tri tima sastavljena od svojih inženjera koji obavljaju ovaj posao u povratničkim sredinama Doboja i Vukosavlja.

Dogovoren je operativni sastanak timova ministarstva i predstavnika ovih firmi, koji će biti održan u petak, 30. maja, da bi već sljedeće sedmice mogli zajedno raditi na terenu.

Cilj zajedničke saradnje je omogućiti uslove za povratak stanovništvu koje je u kratkom periodu dva puta bilo primorano da napusti svoje domove.

Vođeni humanitarnim razlozima, predstavnici firmi su na današnjem sastanku naglasili da sami snose sve troškove planiranog posla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: