Komentari (93)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SARAJEVO MOJE JEDINI MOJ GRAD!
i ovako stara i oronula Skenderija je ljepsa od Bakirovog SCC i BCC u Buljakovu.
@pashasolidni skenderija ima svoju historiju, ali ljudi dragi jeste li vi coravi? Pa nema ruznije arhikteture od brutalisticke. Bukvalno sivi beton, i samo beton. Uporedite skenderiju sa vijecnicom ili zgradom likovne akademije, pa to je smijesno.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Mogli su i onaj SDAov kiosk od 250.000 uvrstiti u kulturno nasljedje hahaj to je pravi brutalizam
Brutalno su ukrali :-))))
Rusi i preuredite to je Bogovska lokacija samo pravite masalah Sarajevo svaki dan sve ljepse i ljepse
Nešto što je nastalo na otetom zemljištui na srušenoj džamiji,nemože imati svijetlu budučnost.
Ono kad se šizofreni dezerterski četnički/komunistički okot iz vukojebine zvane Brezovo Polje kod Brčkog dočepa asfalta i vlasti Brutalno ti se nayebem kuje koja te okotila, bolesna gnjido odvratna
Šta je tu kultno. Izgradzeno na mezaristanu.
Skenderiju bi trebalo strusiti i izgraditi nesto bolje. Ovaj model sportskog trznog centra je prevazidjen. Nema potrebe da se drzimo proslosti koja nam.nece dati naprijed. Prevelika je Skenderija da se proglasi kulturnim naslijedjem, nema se toliko novca.
@Autoput5c hajmo i Begovo i Katedralu i Sabornu srušiti i napraviti nešto bolje, može?
Arhitektonsko i kulturno naslijeđe koje se raspada i pretvara u ruglo grada Sarajeva . Kad vec toliko poštujete skenderiju kao objekat , onda nemojte dopustiti opstruiranje obnove objekta .
Predlažem Nikšću i ostalima političarima da nam prestanu bacati prašinu u oči i da se pozabave stvarnim pitanjima. Imamo nacionalno blago Kasarnu Jajce koju SDA jirgeti planiraju prodati arapima a neupitno je nacionalno blago. Nek se pozabave sa tim pravim pitanjima. Toliko kulturnih institucija nedostaje o kojima niko ne misli ali zato se najljepše lokacije prodaju arapima ali evo ružna Skenderija je kulturno naslijeđe...
Bez obzira na sentimentalnu vrijednost za mnoge generacije,dom mladih je gomila betona a danas sve više ruina.
Klasično predizborno lupetanje i od SDP-a. Iznad grada nam stoji Kasrna Jajce koja je de facto, neupitno kulturno naslijeđe koju stranački uhljebi razmišljaju kako prodati nekom arapu i pretvoriti uhotel ili kakvu kafanu sa pogledom. O zaštiti takvog spomenika treba razmišljati.
Sve je meni jasno,ali potreba Bosnjaka za "dobrim starim vremenima" i jugonostalgijom nece biti nikad jasna.Ako nas je icemu ovaj rat naucio,je to da se ne vezujemo za materijalno.Jer u kazamatu ti ne mogu oduzeti samo sjecanja,ostalo mogu sve.Wembley stadion,stadion sa tradiciojom koja je veca nego Skenderija,je srusen.Srusen je zato sto je ne praktican,skup za odrzavanje.Ko ce puniti i krpiti rupe na Skenderiji.
Ponadao sam se da će pisati da će se obnoviti, ali i ovo je super
U normalnom svijetu,takve betonske,socijalisticke konstrukcije i na takvom atraktivnom mijestu,davno bi se digle u zrak..
Misliš u tvom normalnom selu? 😆
Zahvaljujuci SDA mafiji Sarajevo ne lici vise na grad u kome se susrecu razne kulture vec na ruglo u kome prevladava urbocid.
braaavooooo i kao takva zad ima pravo da propadaaa
Mogli su se davno sjetiti, da je malo obnove i srede.. A ne ovako da propada samo.