{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Tokom noći uklanjanje aviobombe na Alipašinom Polju

S
17.11.2013. u 08:46
0
25
Sarajevo: Tokom noći uklanjanje aviobombe na Alipašinom Polju
0
Sarajevo: Tokom noći uklanjanje aviobombe na Alipašinom Polju
Neeksplodirana avionska bomba iz Drugog svjetskog rata, pronađena u sarajevskom naselju Alipašino Polje, trebalo bi da bude uklonjena večeras i uništena na bezbjednoj lokaciji van naselja.
Iz Federalne uprave Civilne zaštite ranije je saopšteno da se, u saradnji sa Kantonalnom upravom Civilne zaštite Sarajevo, Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i opštinom Novi Grad, vrše posljednje pripreme za uklanjanje neeksplodirane avionske bombe.

Pripreme uključuju i uspostavljanje zone zabrane kretanja u širem rejonu oko bombe, potpunu obustavu saobraćaja na ruti kojom će bomba biti transportovana, kao i uspostavljanje zone zabrane letova iznad područja gdje će ona biti uništena, "što iziskuje i podršku policije, vatrogasaca i hitne medicinske pomoći".

Federalna uprava Civilne zaštite apeluje da se građani tokom provođenja operacije u potpunosti pridržavaju bezbjednosnih mjera koje utvrde nadležni opštinski, odnosno kantonalni organi, kako ne bi ugrozili vlastitu bezbjednost, a osoblju koje će provoditi operaciju uklanjanja i uništavanja, olakšali realizaciju ovog opasnog zadatka.

Radnici Federalne uprave Civilne zaštite iskopali su 13. novembra aviobombu koja je 9. novembra pronađena u naselju Alipašino Polje.

Tim za uklanjanje neeksplodiranih ubojitih sredstava utvrdio je da je riječ o bombi iz Drugog svjetskog rata američke proizvodnje, težine oko 227 kilograma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: