{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U nedjelju uklanjanje bombe sa Alipašinog Polja

15.11.2013. u 14:39
86
12
U nedjelju uklanjanje bombe sa Alipašinog Polja
86
U nedjelju uklanjanje bombe sa Alipašinog Polja
Foto: Klix.ba
Federalna uprava civilne zaštite u saradnji sa Kantonalnom upravom civilne zaštite Sarajevo, MUP-om Kantona Sarajevo i općinom Novi Grad vrši posljednje pripreme za uklanjanje neeksplodirane avionske bombe pronađene u naselju Alipašino Polje u općini Novi Grad.
Veoma obimne pripreme za ovu izuzetno zahtjevnu operaciju, pored ostalog, uključuju i evakuaciju stanovništva iz okoline gdje se nalazi bomba, uspostavu zone zabrane kretanja u širem rejonu oko bombe, potpunu obustavu saobraćaja na ruti kojom će bomba biti transportovana, kao i uspostavu zone zabrane letova iznad područja gdje će ona biti uništena, što iziskuje i podršku policije, vatrogasaca i hitne medicinske pomoći.

Planirano je da neeksplodirana avionska bomba bude uklonjena sa mjesta pronalaska i uništena na sigurnoj lokaciji van naselja, u noći između nedjelje 17. novembra i ponedjeljka 18. novembra 2013. godine. Trenutno se od nadležnih organa čekaju posljednja odobrenja i saglasnosti vezane za transport bombe.

Federalna uprava civilne zaštite ovim putem apeluje na građane da se tokom provođenja operacije u potpunosti pridržavaju sigurnosnih mjera koje utvrde nadležni opštinski, odnosno kantonalni organi, kako ne bi ugrozili vlastitu sigurnost, a osoblju koje će provoditi operaciju uklanjanja i uništavanja olakšali realizaciju ovog opasnog zadatka, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: