{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U nedjelju uklanjanje bombe sa Alipašinog Polja

15.11.2013. u 14:39
86
12
U nedjelju uklanjanje bombe sa Alipašinog Polja
86
U nedjelju uklanjanje bombe sa Alipašinog Polja
Foto: Klix.ba
Federalna uprava civilne zaštite u saradnji sa Kantonalnom upravom civilne zaštite Sarajevo, MUP-om Kantona Sarajevo i općinom Novi Grad vrši posljednje pripreme za uklanjanje neeksplodirane avionske bombe pronađene u naselju Alipašino Polje u općini Novi Grad.
Veoma obimne pripreme za ovu izuzetno zahtjevnu operaciju, pored ostalog, uključuju i evakuaciju stanovništva iz okoline gdje se nalazi bomba, uspostavu zone zabrane kretanja u širem rejonu oko bombe, potpunu obustavu saobraćaja na ruti kojom će bomba biti transportovana, kao i uspostavu zone zabrane letova iznad područja gdje će ona biti uništena, što iziskuje i podršku policije, vatrogasaca i hitne medicinske pomoći.

Planirano je da neeksplodirana avionska bomba bude uklonjena sa mjesta pronalaska i uništena na sigurnoj lokaciji van naselja, u noći između nedjelje 17. novembra i ponedjeljka 18. novembra 2013. godine. Trenutno se od nadležnih organa čekaju posljednja odobrenja i saglasnosti vezane za transport bombe.

Federalna uprava civilne zaštite ovim putem apeluje na građane da se tokom provođenja operacije u potpunosti pridržavaju sigurnosnih mjera koje utvrde nadležni opštinski, odnosno kantonalni organi, kako ne bi ugrozili vlastitu sigurnost, a osoblju koje će provoditi operaciju uklanjanja i uništavanja olakšali realizaciju ovog opasnog zadatka, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: