{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: SDUBiH traži ostavku ministra Budimlića

F
19.4.2012. u 21:20
21
15
Sarajevo: SDUBiH traži ostavku ministra Budimlića
21
Sarajevo: SDUBiH traži ostavku ministra Budimlića
Muhamed Budimlić (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Ministar Budimlić svojim ponašanjem od Ministarstva unutrašnjih poslova pravi Ministarstvo unutrašnjih problema, mišljenje je Kantonalne organizacije SDUBiH Sarajevo.
"Njegovo ponašanje, u kojem ignoriše sve ingerencije policijskog komesara, temeljno ugrožava sistem sigurnosti u Kantonu Sarajevo, smatra SDU uz ocjenu da "ovako ponašanje ne dolikuje funkciji koju obnaša ministar Budimlić, posebno sa aspekta vrlo ozbiljne djelatnosti koju Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obnaša".

Uz opasaku da "svakodnevni pritisci ministra Budimlića na policijskog komesara i nedolične i uvredljive izjave o radu policije mogu dovesti do bitnog ugrožavanja sigurnosne situacije u Sarajevu, koja je ionako rovita", KO SDUBiH Sarajevo traži hitnu intervenciju Vlade Kantona Sarajevo, ostavku ministra Budimlića i tematsku sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo po pitanju sigurnosti, kaže se u saopćenju.

KO SDUBiH, kao prvi korak ka prevazilaženju ovog problema, naglašava 'da Vlada Kantona Sarajevo treba da prihvati sve zahtjeve Sindikata policije koji su u skladu sa Zakonom i u cilju poboljšanja sigurnosne situacije', saopćeno je iz Kantonalne organizacije SDUBiH Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: