BiH
128

Sarajevo: Isplata razlika u plaćama prosvjetarima najkasnije u ponedjeljak

Piše: N. J.
Damir Marjanović (Foto: Klix.ba)
Damir Marjanović (Foto: Klix.ba)
Danas, odnosno najkasnije u ponedjeljak, prosvjetnim radnicima u Kantonu Sarajevo (i to prvo njima od svih budžetskih korisnika), trebala bi biti isplaćena razlika u plaćama za prva tri mjeseca 2012., a na osnovu dogovora sa sindikatima, koji je potpisan prije nekoliko sedmica.

Potvrdio je to za Klix.ba ministar obrazovanja Kantona Sarajevo Damir Marjanović.

"Nakon toga ide akumulacija sredstava za aprilske plaće svih budžetskih korisnika. Koliko mi je poznato, još niko u Kantonu Sarajevo nije primio aprilsku plaću. Nadam se i vjerujem da će sve naše plaće biti isplaćene u maju", kazao je Marjanović.

Dodaje da će i ovaj mjesec insistirati da prosvjetni radnici i ministri dobiju plaću u isti dan.

"Pored toga, kroz protekle intenzivne razgovore koje sam imao sa ministrom finansija Muhamedom Kozadrom i premijerom Suadom Zeljkovićem, jasno sam obrazložio podršku koju sam dao za osnovicu i koeficijente za 2013., koje je Ministarstvo usaglasilo sa sindikatima krajem aprila. Od toga neću odustati, a radi se o tome da je to sličan dogovor koji je postignut za 2012. godinu i na osnovu kojeg se sada i trebaju isplatiti razlike u plaćama za prva tri mjeseca prošle godine", istakao je ministar Marjanović.