{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: I danas problemi u vodosnabdijevanju, ViK apeluje da se ne peru dvorišta i tepisi

2.9.2015. u 11:40
103
136
Sarajevo: I danas problemi u vodosnabdijevanju, ViK apeluje da se ne peru dvorišta i tepisi
103
Sarajevo: I danas problemi u vodosnabdijevanju, ViK apeluje da se ne peru dvorišta i tepisi
Javno preduzeće Vodovod i Kanalizacija i danas obavještava građane Sarajeva da će u pojedinim dijelovima grada snabdijevanje vodom biti problematično.
Iz JP Vodovod i Kanalizacija (VIK) tvrde da su problemi uzrokovani zbog tri osnovna razloga koji su manje-više isti kao i u proteklom periodu.

Preduzeće poručuje da je u proteklih nekoliko mjeseci pored izuzetno toplog vremena i nepovoljne hidrološke situacije smanjena izdašnost akumulacije izvorišta u Sarajevskom polju i na drugim lokacijama koje VIK koristi.

Drugi razlog je, navode iz VIK-a, rekordna potrošnja u pojedinim zonama vodosnabdijevanja. Riječ je o zonama Podhrastovi, Sedrenik, Grdonj i Bjelave u koje spadaju naselja Podhrastovi, Breka, Sedrenik, Grdonj, Bjelave, Vratnik i Panjina Kula.

Treći i najveći razlog je, tvrde iz VIK-a, dotrajala vodovodna mreža sa hidromašinskom opremom i elektroenergetskim sistemom na većem dijelu Kantona Sarajevo.

"Ovakvo i eventualno lošije stanje svih izvorišta možemo očekivati i u narednom periodu, s obzirom na to da vremenske prilike ukazuju na visoke temperature zraka uz izostanak značajnijih padavina", stoji u saopćenju VIK-a.

Stoga će u navedenim naseljima u srijedu doći do poremećaja u vodosnabdijevanju u terminu između 11:00 i 15:00 sati. Također, između 00:00 i 5:00 sati isporuka vode vršit će se pod smanjenim pritiskom za sljedeće dijelove grada: Od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Čengić Vila, Alipašino Polje, Dobrinja, Saraj Polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare, Šip, Ciglane, Koševsko Brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han, Soukbunar, Podhrastovi, Grdonj i Sedrenik.

VIK savjetuje građanima da vodu koriste što racionalnije i da zalijevanje bašti, pranje tepiha i dvorišta te drugo bespotrebno rasipanje pitke vode svedu na minimum.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: