Pripreme za manifestaciju
35

FOTO / Sarajevo Holiday Market: Izlagačima predložene kreativne ideje prezentacije

Klix.ba
Foto: Dženat Dreković
Foto: Dženat Dreković
Kao dio priprema pred otvaranje 2. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, u Hotelu Evrope u Sarajevu je jučer održana radionica za izlagače, koji će svoje proizvode predstaviti na 2. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu.

Radionica je organizirana s ciljem da se izlagačima predlože najbolji načini prezentiranja njihovih proizvoda na Marketu, te da im se pomogne da kroz usvajanje proaktivnijeg i kreativnijeg pristupa povećaju prodaju, kao i da se što bolje uklope u ovu prazničnu manifestaciju.

Foto: Dženat Dreković
Foto: Dženat Dreković
Radionica je obuhvatila teme poput dekoriranja štandova, kreiranja prazničnih pakiranja, realizacije prazničnih popusta, uspostavljanja što boljeg odnosa s kupcima, a održan je i mini trening za prodajno osoblje. Radionicu je, potaknuta iskustvima od prošle godine, realizirala Fondacija Sarajevo Navigator, a podržao je USAID - Sida Firma Project, u sklopu kojeg je Sarajevo Navigator jedan od koordinatora lanca vrijednosti.
Foto: Dženat Dreković
Foto: Dženat Dreković
Na ovogodišnjem Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu će biti više kućica nego na prošlom, ali i mnogo više zakupaca, jer će u nekim kućicama biti smještena po dva ili više zakupaca. Sajamski dio Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa će, dakle, biti znatno bogatiji, a zakupci i prodajno osoblje će, zahvaljujući, između ostalog, i jučerašnjem treningu, povećati kvalitet sadržaja na Marketu.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market organiziraju Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja Baščaršija i Sarajevo Navigator, uz podršku USAID - Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanaca vrijednosti.

Foto: Dženat Dreković
Foto: Dženat Dreković
Nove informacije o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu će u narednim danima biti objavljivane putem medija i sredstava informiranja, te putem društvenih mreža: Facebook pagea Sarajevo Holiday Market, kao i putem Twittera SAHolidayMarket i Instagrama sarajevoholidaymarket.