|

Ukusni prehrambeni proizvodi iz Hercegovine

Ukusni prehrambeni proizvodi iz Hercegovine
5
Klix.ba
14.1.2013. u 12:06
3
komentara
5

dijeljenja
1/5 Foto: Dženat Dreković
2/5 Foto: Dženat Dreković
3/5 Foto: Dženat Dreković
4/5 Foto: Dženat Dreković
5/5 Foto: Dženat Dreković
U okviru sajamskog dijela Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa ove godine svoje proizvode posjetiteljima prezentira veliki broj izlagača. Svi posjetitelji od 10 do 22 sata mogu pregledati bogatu ponudu, koja uključuje suvenire, odjeću, modne dodatke, nakit, bogat izbor prehrambenih proizvoda, igračke i mnoge druge proizvode. Sajamski dio Marketa je definitivno najbolje mjesto za izbor prazničnog poklona za sebe ili svoje najdraže.
U okviru bogate ponude Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa nalazi se i kućica Udruženja "Okusi Hercegovinu", treći i četvrti štand desno od glavnog ulaza na Market s ulice Ferhadija, koja nudi brojne prehrambene proizvode iz Hercegovine.

Udruženje "Okusi Hercegovinu" je nastalo zalaganjem grupe entuzijasta iz Hercegovine u cilju očuvanja tradicionalnih poljoprivredno-prehrambenih i zanatskih proizvoda, te promocije Hercegovine.

Udruženje je omogućilo mnogim poljoprivrednicima i zanatlijama na području Hercegovine da poboljšaju svoju radnu sredinu i standard proizvodnje te omogućilo valorizaciju sira iz mijeha i livanjskog sira, graha poljaka, vina Žilavke i Blatine, te brojnih drugih proizvoda.

Cilj Udruženja je zaštita, očuvanje, unapređenje i promocija proizvodnje i potrošnje tradicionalnih, lokalnih poljoprivredno-prehrambenih i zanatskih proizvoda sa područja Hercegovine sa ciljem da se aktualizira njihova potrošnja kako kod domaćeg stanovništva tako i kod turista i da isti postanu jedan od faktora revitalizacije lokalne ekonomije.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market organiziraju Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja Baščaršija i Sarajevo Navigator, uz podršku USAID - Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanaca vrijednosti.

Nove informacije o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu možete pratiti i putem oficijelnog web sitea: www.sahm.ba, te putem društvenih mreža: Facebook pagea: Sarajevo Holiday Market, Twittera: SAHolidayMarket, YouTube kanala: SAHolidayMarket i Instagrama: sarajevoholidaymarket.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...