U petak u 17 sati
103

FOTO / Behmen i Barth otvaraju Holiday Market paljenjem dekoracija na jelki

Klix.ba
Otvaranje prošlogodišnjeg Holiday Marketa (Foto: Vanja Čerimagić)
Otvaranje prošlogodišnjeg Holiday Marketa (Foto: Vanja Čerimagić)
Nakon obimnih radova na postavljanju 2. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, koji su trajali desetak dana, tokom kojih je ekipa profesionalaca neumorno radila kako bi svaki dio Marketa bio postavljen na svoje mjesto, počev od prelijepih dekoracija, pa sve do velikog šatora ispod kojeg će biti smješten Sarajevsko pivo Holiday Pub, dolazi čas kada će Market širom otvoriti svoja vrata posjetiteljima.

Market će svečano biti otvoren u petak, 14. decembra u 17 sati paljenjem dekoracija na jelki visokoj preko 20 metara. Prošle godine je upravo na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu inaugurirana tradicija paljenja centralne gradske jelke čelnika Gradske uprave, pa će i ove godine prekidač na jelki pritisnuti gradonačelnik Sarajeva, prof. dr. Alija Behmen, uz pomoć šefa Misije USAID-a u BiH Davida J. Bartha.

Nakon ceremonije paljenja jelke, na Happy :))) Stageu će nastupiti tinejdžerska zvijezda Jacy, a u Sarajevsko pivo Holiday Pubu će u 21 sat nastupiti poznati sarajevski klupski bend Blavor's. Posjetitelji će već istog dana moći razgledati dio bogate ponude izlagača, degustirati brojne ukusne proizvode, a potom se i ugrijati u Pubu uz dobru muziku.

Behmen je otvorio market i 2011. (Foto: Vanja Čerimagić)
Behmen je otvorio market i 2011. (Foto: Vanja Čerimagić)
Iz Marketa pozivaju sve građane i građanke da svojim prisustvom uveličaju otvaranje drugog izdanja prazničnog marketa koji je kreiran s ciljem upotpunjavanja zimske ponude u Sarajevu i kreiranja prekrasne zimske atmosfere u periodu kada se u Sarajevu slavi mnoštvo praznika.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market organiziraju Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja Baščaršija i Sarajevo Navigator, uz podršku USAID - Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanaca vrijednosti.

Ovako je to izgledalo prošle godine (Foto: Vanja Čerimagić)
Ovako je to izgledalo prošle godine (Foto: Vanja Čerimagić)
Nove informacije o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu će u narednim danima biti objavljivane putem medija i sredstava informiranja, te putem društvenih mreža: Facebook pagea Sarajevo Holiday Market, kao i putem Twittera SAHolidayMarket i Instagrama sarajevoholidaymarket.