Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
2

Djeda Mraz dobija svoju kućicu, uskoro i Dječiji paviljon

Klix.ba
Foto: Dženat Dreković
(Foto: Dženat Dreković)
Radnici KJKP Park Sarajevo postavili su dekoracije na drveće i preostaje im da, kada budu postavljene sve kućice i šator, dekorišu montažne objekte na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu i nisko rastinje na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović.

Također, brojna ekipa firme Krivaja TMK iz Zavidovića već je postavila većinu sajamskih kućica, rade na postavljanju kućice Djeda Mraza, a uskoro će preći na postavljanje Dječijeg paviljona.

U međuvremenu, firma Boms-Expo iz Gračanice postavlja veliki šator ispod kojeg će se naći Sarajevsko pivo Holiday Pub, te ostale šatorske objekte na Marketu.

Na postavci ubrzano rade i radnici KOVAN Metalne industrije iz Gračanice, koji su postavili kotlovnicu i sada razvode grijanje do Puba, sajamskih kućica, kućice Djeda Mraza...

Podršku Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu pruža i ekipa KJKP Rad Sarajevo, koja ubrzano čisti snijeg na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović, kako bi se radovi na postavci mogli ubrzati.

Sve u svemu, radovi teku planiranom dinamikom i ukoliko se tako i nastavi, za očekivati je da će Coca-Cola Sarajevo Holiday Market vrata posjetiteljima otvoriti 15. decembra, kako je i planirano.

Podsjećanja radi, Coca-Cola Sarajevo Holiday Market sajamska je manifestacija sa brojnim zabavnim sadržajima, koja se na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu već drugu godinu zaredom dešava u periodu od 15. decembra do 15. januara, u vrijeme kada se u glavnom gradu BiH slave brojni praznici - Hanukkah, katolički Božić, Nova godina, pravoslavni Božić, pravoslavna Nova godina...

Ovu manifestaciju organiziraju Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja Baščaršija i Sarajevo Navigator, uz podršku USAID Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanaca vrijednosti.

Nove informacije o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu će u narednim danima biti objavljivane putem medija i sredstava informiranja, te putem društvenih mreža: Facebook pagea Sarajevo Holiday Market, kao i putem Twittera SAHolidayMarket i Instagrama sarajevoholidaymarket.