2. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
466

FOTO / Još nekoliko sati do početka zimske bajke u Sarajevu

Klix.ba
Foto: Dženat Dreković
Foto: Dženat Dreković
Sve je spremno za svečano otvorenje 2. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, trenutak kada će Market još jednom označiti početak zimske bajke u Sarajevu.

Svečano otvorenje održat će se danas, u petak, 14. decembra u 17 sati paljenjem dekoracija na jelki visokoj više od 20 metara, koju je prelijepim ukrasima sa zimskim motivima okitio kreativni tim RuKom.

Prateći tradiciju od prošle godine, kada je na Marketu inauguriran novi običaj – paljenje centralne gradske jelke od strane čelnika Gradske uprave, i danas će prekidač na jelki pritisnuti gradonačelnik Sarajeva, prof. dr. Alija Behmen, zajedno sa šefom Misije USAID-a u BiH Davidom J. Barthom, čime će biti ozvaničen početak Marketa. Prisutnima će se također obratiti i direktor Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, Alis Brkić, te Pelle Perssen, direktor Švedske međunarodne razvojne agencije SIDA, i Johannes Elle, predstavnik Njemačkog društva za međunarodnu saradnju GIZ.

Foto: Dženat Dreković
Foto: Dženat Dreković
Nakon ceremonije paljenja jelke, posjetitelji će moći uživati u nastupu tinejdžerske zvijezde Jasne Zečirović Jacy na Happy :))) Stageu, a ova multitalentovana mlada muzičarka će izvesti svoj blagdanski hit Zvončići. U Sarajevsko pivo Holiday Pubu, koji će u narednim danima biti mjesto izvrsne zabave, u 21 sat će nastupiti poznati sarajevski klupski bend Blavor's, prvi u nizu bendova koji će u narednim danima zabavljati posjetitelje Puba odličnim muzičkim repertoarom. Posjetitelji će, naravno, odmah moći pogledati i raznovrsnu ponudu izlagača na Marketu, degustirati brojne ukusne proizvode, a potom u Pubu poslušati dobru muziku, te se ugrijati uz toplo piće.

Direkcija Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa srdačno poziva sve građane i građanke da svojim prisustvom uveličaju otvaranje drugog izdanja prazničnog marketa koji je kreiran s ciljem upotpunjavanja zimske ponude u Sarajevu i kreiranja prekrasne zimske atmosfere u periodu kada se u Sarajevu slavi mnoštvo praznika.

U narednih mjesec dana, izlagači na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu će svoje proizvode nuditi građanima i posjetiteljima od 10 do 22 sata, dok će Sarajevsko pivo Holiday Pub svakog dana biti otvoren od 10 do 23 sata. Već narednog dana, u subotu, 15. decembra, u Sarajevsko pivo Holiday Pubu će nastupiti još jedan izvrsni sarajevski klupski bend – Vrtlog.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market organiziraju Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja Baščaršija i Sarajevo Navigator, uz podršku USAID - Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanaca vrijednosti.

Nove informacije o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu će u narednim danima biti objavljivane putem medija i sredstava informiranja, te putem društvenih mreža: Facebook pagea Sarajevo Holiday Market, kao i putem Twittera SAHolidayMarket i Instagrama sarajevoholidaymarket.