BiH
509

Sanela Jenkins donirala dva aparata za Pedijatriju

Klix.ba
Predstavnici Fondacije Sanela Jenkins u ponedjeljak su donirali dva 24-satna Holteraparata za potrebe Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Prema riječima direktora Fondacije Admira Pašića, riječ je o jednoj u nizu donacija.

"Sanela Jenkins dobitnica je kako domaćih tako i svjetskih prestižnih nagrada za humanizam i filantropiju. Današnja donacija jedna je od mnogobrojnih koju je Sanela donirala Kliničkom centru", kazao je Pašić.

Direktorica KCUS-a, prof. dr. Senka Mesihović-Dinarević, iskoristila je priliku da se javno zahvali najvećem privatnom donatoru klinike.

"Sanela Jenkins je osvjedočeni prijatelj ove Institucije koja je i u proteklom periodu pomagala Klinici i pacijentima u nabavci opreme i to: Ultrazvučnog aparata, kompjutera i inzuilinskih pumpi, što je u mnogome doprinijelo savremenoj dijagnostici i terapiji pedijatrijskih pacijenata u Bosni i Hercegovini", rekla je direktorica Pedijatrijske klinike, dodavši:

"Holter EKG ima mogućnost snimanja i dijagnosticiranja poremećaja srčanog ritma kod djece od novorođenčeta do 18 godine, čime se na vrijeme, brzo, sigurno nakon postavljenje dijagnoze daje adekvatna terapija. Na Pedijatrijskoj klinici KCU Sarajevo već imamo dva Holter EKG aparata, a zbog liste čekanja pacijenata iz cijele Bosne i Hercegovine ovom donacijom ćemo omogućiti brži tretman pacijenata sa poremećajem srčanog ritma".