|

Samir Lemeš: Upad u redakciju Klix.ba je direktni napad na slobodu govora

Samir Lemeš: Upad u redakciju Klix.ba je direktni napad na slobodu govora
61
Piše: A. P.
29.12.2014. u 21:30
9
komentara
61

dijeljenja
Samir Lemeš: Upad u redakciju Klix.ba je direktni napad na slobodu govora Pretres redakcije Klix.ba (Foto: Klix.ba)
Profesor na Filozofskom i Mašinskom fakultetu u Zenici Samir Lemeš u razgovoru za Klix.ba je kazao da je današnji upad policije MUP-a RS u redakciju Klix.ba čin direktnog napada na slobodu govora.
Profesor Lemeš u Zenici je poznat po tome što se godinama bori za kvalitetan zrak u Zenici te je i on više puta bio u situaciji da njegova sloboda govora bude ugrožena.

"Bosanskohercegovačko društvo je u takvom stanju da nam je korupcija postala način života i umjesto da to bude incident i da se ponekad javi, to je postalo kod nas svakodnevno. U današnjem vremenu 'normalno' je napadati ljude kada nešto slobodno kažu ili iskažu svoj stav tako da u potpunosti razumijem situaciju u kojoj se nalazi portal Klix.ba i ovim putem pružam punu podršku u vašim namjerama", izjavio je Lemeš.

Kako je odranije poznato, Klix.ba je objavio snimak u kojem Cvijanović govori o kupovini zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a radi formiranja parlamentarne većine u tom zakonodavnom tijelu, a danas je nakon više od sedam sati završen pretres prostorija redakcije Klix.ba, odakle je izuzeta informatička oprema.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...