{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Samir Lemeš: Upad u redakciju Klix.ba je direktni napad na slobodu govora

29.12.2014. u 21:30
61
9
Samir Lemeš: Upad u redakciju Klix.ba je direktni napad na slobodu govora
61
Samir Lemeš: Upad u redakciju Klix.ba je direktni napad na slobodu govora
Pretres redakcije Klix.ba (Foto: Klix.ba)
Profesor na Filozofskom i Mašinskom fakultetu u Zenici Samir Lemeš u razgovoru za Klix.ba je kazao da je današnji upad policije MUP-a RS u redakciju Klix.ba čin direktnog napada na slobodu govora.
Profesor Lemeš u Zenici je poznat po tome što se godinama bori za kvalitetan zrak u Zenici te je i on više puta bio u situaciji da njegova sloboda govora bude ugrožena.

"Bosanskohercegovačko društvo je u takvom stanju da nam je korupcija postala način života i umjesto da to bude incident i da se ponekad javi, to je postalo kod nas svakodnevno. U današnjem vremenu 'normalno' je napadati ljude kada nešto slobodno kažu ili iskažu svoj stav tako da u potpunosti razumijem situaciju u kojoj se nalazi portal Klix.ba i ovim putem pružam punu podršku u vašim namjerama", izjavio je Lemeš.

Kako je odranije poznato, Klix.ba je objavio snimak u kojem Cvijanović govori o kupovini zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a radi formiranja parlamentarne većine u tom zakonodavnom tijelu, a danas je nakon više od sedam sati završen pretres prostorija redakcije Klix.ba, odakle je izuzeta informatička oprema.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: