{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Salmonelom zaraženo i 5 uposlenika Fan Ferhatović

S
3.6.2011. u 15:02
0
40
Salmonelom zaraženo i 5 uposlenika Fan Ferhatović
0
Salmonelom zaraženo i 5 uposlenika Fan Ferhatović
Zvanični rezultati analize uzoraka i briseva, uzetih tokom sanitarno-higijenskog nadzora u SUR "Fan-Ferhatović" 28. maja, pokazali su da je od 22 uzorka hrane u četiri izolovana bakterija salmonela, koja se nalazila u jajima, svježem karabatku, polumasnom siru i paradajzu.
Nalaz Zavoda za javno zdravstvo KS, koji je jutros dostavljen Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove, pokazao je i da je kod pet uposlenika SUR "Fan-Ferhatović", također izolirana bakterija ove vrste.

Sanitarni inspektor će, u skladu sa svojim ovlaštenjima, poduzeti zakonom predviđene mjere, odnosno izdati prekršajni nalog zbog prekršaja utvrđenog Zakonom o hrani ("Službeni glasnik BiH" broj: 50/04 ). Osim toga, inspektor će sačiniti i službeni izvještaj o postojanju osnova sumnje o izvršenom krivičnom djelu iz člana 228. i 234. Krivičnog zakona FBiH, koji će proslijediti Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

Podsjećamo, u subotu, 28. maja 2011. godine, inspektor Kantonalne uprave za inpekcijske poslove je nakon izvršenog sanitarno-higijenskog pregleda zatvorio SUR "Fan-Ferhatović". Prema posljednjim informacijama, do četvrtka 2. juna 2011.godine, ljekarsku pomoć na Infektivnoj klinici KCUS-a zatražilo je 85 pacijenata, od čega je njih 29 hospitalizirano.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: