Komentari (92)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ajd budimo realni. Vi Bosnjaci ste etnicki Srbi koji su primili islam i jezik vam je srpski, to su cinjenice i zdrav razum. Ali ajde, vi hocete da budete nesto posebno, a na zalost strane kolonijalne sile vas podrzavaju u tom usitnjavanju srpskog etnickog korpusa i zato vam to i uspeva. Ok, vi kazete da ste Bosnjaci, i da je vas jezik razlicit, poseban i stariji od srpskog i da se zove bosanski. A mi kazemo: sve ok, ali na srpskom se pravilno kaze "bosnjacki jezik".
digi.tal,prije će biti da si ti etnički pravoslavni bošnjanin čiji je prađed posrbljen načertanijevskom tehnikom.
Ko nas ebe kad smo sami sebe prozvali bosnjaci, i stvorili preduslove da nemamo vise ni naziv Bosanski jezik...
@heheh E tako ti je to moj jarane, Država se zove Bosna, al narod u njoj Srbi, Hrvati i Bošnjaci. Tako smo se izjasnili. U celom svetu jezici se zovu po imenima naroda , nigdje po imenima država. Onda slijedi da se u Bosni govori SRPSKI, HRVATSKI I BOŠNJAČKI. Ne vidim razlog što vam to smeta.
Pa konju konski predaj tuzbu sudu za ljuska prava u Salzburu pa neka ih sankcionisu. Nesposobnjakovici iz SDOo
Ramiz iz Tarcina, to se ide u drzavni sud a ne kod genocidasa krezavih. Kad ces da naucis nesto pametno.
nije mu lako sa guslarima...
Tražiće i oni od tebe da ne glumiš ludilo i gradove koji se zvanično zovu jednim imenom nazivaš drugim i šta, začarani krug imamo.
Bravo glasači,bravo Bošnjaci...Jaoooooo....
U pravu je dodik. To nije pravi bosanski jezik nego iskvareni i treba ga zvati bošnjački. Ja sam musliman ali ima puno rijeci koje nisam nikad izgovorio. Bosanskim bi trebao biti najbliži srpsko hrvatski kako se je nekad zvao. Znaci ako je bosanski treba mu promijeniti mnogo gramatike i rijeci.
Ti nisi nikad pričao,nepričaš,niti ćeš ikada pričati Bosanskim jezikom,jer si jedna olimpijska budaletina.
Ramize, ako ne vratiš glavu konju, imaćeš problema, pa kaže... vrati glavu konju Raaaamiiizeeee Ramizeee ee!!!
Tacno mu se na faci vidi koliko je sposoban. Prava ona seljacka SDA njuska.
Iz bosankog jezika se izbacuju srpske riječi, bosanski liči sve više hrvatskom jeziku. Čak je i sve manje turcizma jer nije slavenski jezik. Hey Slaveni gdje ste bili ... Kad pogledate na slovenskom soku u opisima stoji za HR i BiH zajedno, RS i MG zajedno itd... Fructal već sve rasporedio.
@zako81 Zoko samo vi u migraciji na zapadu u kršćanskim kulturama znate bolje.
Sklanjaj ovu sliku ziv bi... ja reko crko.mi telefon, sve 'out of proportion' Elita bošnjačka
Suludo je da ti kao bosnjak i njihov predstavnik trazis od onih koji svoju politiku temelje na progonu i ubijanju ne srba sa tog dijela BiH vec to trebaju uraditi SAD i ostali bjelosvjetski cindbenici koji su omedzili tu kancerogenu tvorevinu.
Kako postoji bosanski jezik a na popisu 1% bosanaca? Jel ovo neki vic?
Salkić je trenutno najbolji i najhrabriji bošnjački političar.
Realno, Bošnjaci su Srbi & bosanski jezik je srpski jezik, nema potrebe za negodovanjem.
[at]Marize To je stav i velikog broja lingvista, tako da ne vidim poentu tvog usklika. A obzirom da niko ne spori da su Bošnjaci Srbi, čemu pompa oko jezika. Jer fakat jesu, niti su potomci muslimanskih doseljenika, niti su s neba pali, već su konvertiti sa pravoslavlja. Proste činjenice, zaista, bez ikakve namjere za vrijeđanjem, niti iko treba da se nađe uvrijeđenim :D
Biće rješeno danas do 15 časova.