BiH
0

Salkić: Situacija u Zvorniku stabilna i pod kontrolom

FENA
Zvornik danas (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Zvornik danas (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić posjetio je danas općinu Zvornik i razgovarao sa načelnikom Zoranom Stevanovićem, te predstavnicima Bošnjaka u vlasti.

Sastanku, na kome se razgovaralo isključivo o sigurnosnoj situaciji nakon terorističkog napada na stanicu policije u ovome gradu, prisustvovali su i Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, narodni poslanik Nedim Čivić i Mersed Mehmedović, predsjednik Skupštine općine Zvornik.

Potpredsjednik Salkić zahvalio je načelniku Stevanoviću za učinjene napore na stabilizaciji situacije, te pozvao na strpljenje, mir i povećan nivo tolerantnosti.

"Posebno je važno da su načelnik Stevanović i predstavnici Bošnjaka u Zvorniku u prošloj noći imali znanja i mudrosti da smire tenzije. Građani su također pokazali visok nivo svijesti istrajavajući na čuvanju dobrosusjedskih odnosa. Svi smo danas ponovili stav da ovaj incident nisu počinili Bošnjaci, već pojedinac koji nije imao našu podršku. Naš način komunikacije je miroljubiva koegzistencija, tolerancija i poštivanje sistema. Uvjereni smo da kroz institucije države možemo riješiti sve probleme sa kojim se susrećemo. Bošnjaci će i ubuduće biti konstruktivni faktor u stabilizaaciji situacije, te sprječavanju svake mogućnosti da se slični napadi ponove. U ovom trenutku situacija u Zvorniku je stabilna i pod kontrolom je", kazao je Salkić.

Načelnik Stevanović istakao je da su važnu ulogu u stabilizaciji stanja odigrali predstavnici Islamske zajednice u BiH, Medžlis Zvornik i predstavnici Bošnjaka u općinskim institucijama, koji su shvatili ozbiljnost situacije i poduzeli korake na intenziviranju komunikacije i otklanjanja straha, saopćeno je iz kabineta entitetskog potpredsjednika.