Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sa takvim zastupnicima dobro su i zivi ..
Ovaj onaj jezik, djeci je svejedno... Isti je to jezik svakako (ako je na latinici). Jedino ko diskriminira su politicari i njihove nacionalne "vrijednosti". Jel njemci diskriminiraju ako se ne uci bosanski u njihovim skolama... Dosta vise nacionalizma...
Pa bila bi diskriminacija kada u Bavarskoj ne bi učili Njemački
Ja volim svu decu
ee to je onaj sto hoce nani Fati lovu..da dele ..a patak te j...o..
A ti vec cetrtu godinu primas redovno platu kao drugi covjek tog entiteta
Glavić nije samo u pornjiću glavni već i u stvarnom svijetu balija....
Nakon majčine smrti Skender Kulenović je napisao: Zaustavi tu suzu što hoće da ti ispere, Taj pelin u omči grla, taj kasni jauk vjere, I humku što raste kao grijeh, oblije tugom krina. Ne miči nikud, jer korak – korak je zaborava, Stoj gledaj: tako si nico ko što će iz nje trava, Zanijemi joj nad grobom i budi vjerna tišina. U djelu Ponornica je napisao: Još pet stotina godina turska vlast ovdje da je ostala, ovi negdašnji patareni govorili bi bosanski.
Bosanski jezik je bio jedan od službenih jezika Osmanskog doba,kasnije i jezik Austro-Ugarske. Na svjedodžbi Ive Andrića iz Prve sarajevske gimnazije piše bosanski jezik, a onda je to prekriženo i iznad napisano u rukopisu: Srpsko-hrvatski jezik. Dekretom Kraljevine SHS je ukinuto ime bosanskog jezika!
Neizučavanje bosanskog jezika, neizučavanje nacionalnih grupa predmeta, u školama religijski simboli su neki od diskriminacija koje doživljavaju bošnjačka djeca, ali sve će to proći, Bošnjaci moji, držimo se zajedno i gradimo državu Bosnu i Hercegovinu, prepreka će biti, ali svaka prepreka je prolazna!!!
Ako im se ne sviđe pravac anadolija...
zato jer si ti šiptarčina i takvi su zaslužni za status bošnjaka. šiptarsko-sandjaklijsi mozgovi...
Pa ako se na srpskom kaze jezik bosnjackog naroda neka oni nadju prevodioca i prevedu na taj svoj jezik. Ipak se ovde radi o dva potpuno razlicita jezika ;)
dok je tebe i tvoje stranačke bratije bit će i gore
Zar ovaj nije otišao za njemačku
Bošnjačka djeca su diskriminisana jer Srbi u RS imaju isti nastavni plan i program kao u Srbiji. Rješenjem se predlaže da se diskriminišu srpska djeca, usvajanjem nastavnog plana i programa iz FBiH. I kaže možemo skupa.
@fudocar Jedini narod :D prejako
@zmajchek Nije presuđeno i to je šupljak koji vam još samo za izbore serviraju. genocid, genocid...navućete sebi kakvo zlo koliko ga prizivate, kao da želite da je tako nešto bilo. Srbi isti neće učiniti, ali koliko ga prizivate, karma je kučka.