BiH
0

Salihović: Tužiteljstvo BiH i partnerske agencije odlučno protiv terorizma

FENA
Glavni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Goran Salihović rekao je da se nastavlja jačanje kapaciteta za borbu protiv terorizma u tužiteljstvima, kao i policijskim i sigurnosnim agencijama u BiH.

On je naglasio, obraćajući se učesnicima međunarodne radionice "Borba protiv terorizma“ koja se u organizaciji Ministarstva pravde i Ambasade SAD-a u BiH održava u Sarajevu, da Tužiteljstvo i partnerske agencije uspješno procesuiraju predmete odlaska bh. državljana na strana ratišta, kao i druge predmete koji se odnose na kaznena djela terorizma.

Također, Salihović očekuje od institucija vlasti Bosne i Hercegovine, da pruže podršku Tužiteljstvu BiH i policijskim i sigurnosnim agencijama, u jačanju kapaciteta za borbu protiv terorizma, kako u segmentu ljudskih resursa, tako i u pogledu tehničkih kapaciteta.

Na međunarodnoj konferenciji sudjeluju djelatnici Tužiteljstva BiH, policijskih i sigurnosnih agencija u BiH, predstavnici FBI-a i stručnjaci za borbu u protiv terorizma iz Odjela za nacionalnu sigurnost Ministarstva pravde SAD-a, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.