{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Salihović-Mektić: Intenzivirati rad grupe za borbu protiv terorizma

5.5.2015. u 10:36
0
13
Salihović-Mektić: Intenzivirati rad grupe za borbu protiv terorizma
0
Salihović-Mektić: Intenzivirati rad grupe za borbu protiv terorizma
Glavni tužilac Tužilaštva BiH, Goran Salihović i ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić, sastali su se danas u Tužilaštvu BiH, te razgovarali o operativnim aktivnostima, potrebnim za efikasniju borbu protiv terorizma i terorističkih aktivnosti.
Središnje teme sastanka odnosile su se na intenziviranje rada Udarne grupe i Operativne grupe za borbu protiv terorizma, u kojoj zajednički djeluju Tužilaštvo i sve policijske i sigurnosne agencije naše zemlje.

Na sastanku je zaključeno da je potrebno žurno realizirati aktivnosti na izboru svih članova ovih tijela, s obzirom da je nekima od njih istekao mandat ili nisu više zaposleni u policijskim i sigurnosnim agencijama.

Glavni tužilac upoznao je ministra sigurnosti da Tužilaštvo ozbiljno razmatra opciju da postojeći Odsjek za terorizam, u kojem rade dva tužioca, odvoji u zasebni odjel, koji bi bio dodatno ojačan sa tužiocima, istražiteljima i drugim stručnim osobljem, te zatražio potporu Ministarstva sigurnosti i Vijeća ministara u tom procesu.

Ministar sigurnosti i glavni tužilac istakli su da je zajednička saradnja i koordinacija pravosudnih, policijskih i sigurnosnih agencija, kao i dobra saradnja sa partnerskim agencijama u regionu, Evropi i svijetu, ključna za efikasnu prevenciju i borbu protiv terorizma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: