{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Tužilaštvu BiH održan sastanak Operativne grupe za borbu protiv terorizma

F
12.5.2015. u 14:35
2
13
U Tužilaštvu BiH održan sastanak Operativne grupe za borbu protiv terorizma
2
U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine danas je održan sastanak Operativne grupe za borbu protiv terorizma, kojim je predsjedavao glavni tužilac Goran Salihović.


Na sastanku su učestvovali predstavnici policijskih i sigurnosnih agencija u BiH, s nivoa države, entiteta i Brčko Distrikta BiH.

Dogovoreno je da će članovi Operativne grupe, iz svih policijskih i sigurnosnih agencija, biti u stalnom i svakodnevnom kontaktu i komunikaciji, radi razmjene podataka, informacija i saznanja, koja se mogu dovesti u vezu s terorizmom ili terorističkim aktivnostima, sigurnosno interesantnim osobama, kao i opasnostima od terorizma. Ova Operativna grupa pokrenut će aktivnosti na razvoju regionalne suradnje sa partnerskim agencijama u regionu, radi što efikasnijeg prikupljanja informacija o potencijalnim terorističkim opasnostima, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.Predstavnici ambasade SAD-a i FBI-a iskazali su podršku radu Operativne grupe za borbu protiv terorizma. U narednom periodu, prema Vijeću ministara, bit će upućena na potvrđivanje, lista imenovanih članova u Operativnoj grupi, koji će u okviru rada grupe, predstavljati policijske i sigurnosne agencije iz kojih dolaze.

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivne aktivnosti u borbi protiv terorizma, kao i otkrivanju, sprečavanju i prevenciji bilo kakvih terorističkih aktivnosti, navodi se u saopćenju za javnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: